Espanyol
Esports 28/06/2013

Joan Collet: "El primer objectiu és que l'Espanyol salvi la categoria. Després ja en vindran més"

El president de l'Espanyol ha fet balanç de la temporada en una roda de premsa a Cornellà-El Prat en què ha recordat que la situació econòmica del club "no permet gastar un euro més del que s'ingressi"

Natalia Arroyo
3 min

Cornellà de LlobregatJoan Collet ha tancat el curs 2012/13 amb una valoració de la temporada a Cornellà-El Prat. Amb "esperit autocrític i amb voluntat de transparència", el president de l'Espanyol ha definit l'any esportiu com "una mica mogut". "No estic content de com ha anat aquesta temporada. Es va començar malament. És cert que després hi va haver una gran reacció. Estem molt contents de la tasca del Javier Aguirre i els seus ajudants, van fer números de Champions al principi i estem satisfets amb la seva renovació. En les últimes jornades, però, hi va haver un desencís que no podem obviar", ha dit el màxim mandatari blanc-i-blau.

El president ha suggerit possibles "raons, no excuses" d'aquest rendiment baix al tram final de la temporada i ha demanat "més lluita als jugadors" de cara a pròximes temporades si s'arriba amb opcions de quedar a dalt a la classificació. "La nostra fita és que tota la temporada sigui bona, totes les jornades. Portem tres anys que sempre acabem parlant d'Europa i, per unes coses o per altres, acabem abaixant els braços, i això no pot ser", ha comentat.

Collet ha reiterat la seva confiança en Òscar Perarnau i en el disseny de la plantilla de la pròxima temporada. "Hem tingut baixes, però les anirem suplint perquè volem tenir un equip més competitiu que l'any passat", ha afirmat. I ha afegit: "El primer objectiu és que l'Espanyol salvi la categoria. És el primer objectiu, però després en vénen més. Lluitar per anar a Europa és una aposta del club i és on mereix ser l'Espanyol". I és que jugar una competició continental suposaria grans beneficis per a l'entitat, "a nivell d'ingressos, nombre de socis i imatge".

El president de l'Espanyol ha reconegut que l'entitat "ha rebut ofertes per Wakaso i Forlín" i ha insinuat que s'esperen un parell d'incorporacions més. Aprofitant la marxa d'Amat, Collet ha explicat que, a partir d'ara, l'Espanyol farà que tots els jugadors que marxin facin una roda de premsa per acomiadar-se i explicar les raons de la seva sortida, "perquè si no, sembla que el club estigui desfent l'equip". "Els jugadors tenen contracte i de vegades volen marxar perquè tenen altres ofertes millors i s'ha d'explicar". Sobre la possible sortida de Sergio García, que interessa a diversos clubs de la Lliga, Collet ha reconegut que "no té por de cap marxa".

Aturant-se en la situació del futbol base, Collet ha reconegut que el consell no està content. "Fa uns anys que estem abaixant el pressupost i això repercuteix també en els resultats", ha comentat. "Feia temps que no tancàvem l'any sense ser campions amb cap equip. Els resultats no són la prioritat, és la formació i fer pujar jugadors al primer equip", ha matisat. Però sobretot, ha denunciat l'amenaça del Barça, que cada temporada fitxa els millors 5 o 6 jugadors del planter periquito.

Sobre el futbol femení, Collet ha deixat clar que la directiva "sempre defensarà una secció que té 40 anys d'història". "Però no s'han complert les expectatives, del club i del futbol femení en general. No han arribat els ingressos televisius que ens prometien i, amb les tensions de tresoreria que tenim, hem hagut d'abaixar el pressupost perquè hem arribat a perdre més de 300.000 euros en anys anteriors. L'objectiu és que sigui autosuficient i seguirem apostant pel futbol femení".

En relació amb la situació econòmica del club, Collet ha aclarit que l'Espanyol té "el deute reestructurat amb les institucions i els clubs". I ha ampliat la valoració: "Dins les tensions del dia a dia i del que costa arribar a final de mes, l'Espanyol està complint amb els seus pagaments cada mes. S'ha acabat anar amb aquesta alegria i pensar que ja veurem com paguem. No podem gastar un euro més dels nostres ingressos". En aquest sentit, ha destacat la necessitat de sortir fora a buscar ingressos i a vendre la marca Espanyol.

Pel que fa a l'àrea social, Collet ha demanat als socis de que facin un esforç i renovin el seu carnet per a la pròxima temporada. També ha destacat les accions que el club fa amb les penyes i els aficionats.

stats