LLIGA ENDESA
Esports 21/01/2013

Joan Bladé: "Som el Barça i ho hem de demostrar en cada partit"

Diagnòstic "L'equip sempre ha tingut una actitud correcta, però ha patit ansietat" Futur "Lluitarem per totes les competicions"

àlex Gozalbo
3 min
Joan Bladé, directiu responsable de la secció de bàsquet del Barça, analitza la trajectòria de l'equip blaugrana.

Metge odontòleg de professió i soci blaugrana número 61.239, Joan Bladé és un malalt de l'esport que ara dirigeix la secció de bàsquet del Barça. El directiu analitza la irregular trajectòria de l'equip, explica les decisions que s'han pres aquesta temporada, recorda l'estudiat pla de ruta marcat i avança per a què servirà el nou Palau Blaugrana.

Com veus l'equip?

Després de dues victòries seguides, una a l'Eurolliga i una a la Lliga Endesa que ens va costar molt, penso que l'equip està en una línia ascendent i esperem que ho pugui confirmar en els pròxims partits, sobretot a la Lliga Endesa, on realment estem més irregulars.

A l'Eurolliga la imatge del Barça Regal és una altra.

Tant a casa com a fora hem fet bons partits contra equips com el CSKA de Moscou, l'Olympiacos i el Fenerbahçe. A l'Eurolliga hem donat la imatge que sempre ha de donar el Barça i això ens ha atorgat una tranquil·litat que no hem tingut a la Lliga Endesa, on vam començar amb una derrota i vam entrar en una dinàmica complicada. L'equip sempre ha tingut una actitud correcta i ha lluitat al màxim, però els resultats no sempre han acompanyat. L'equip ha tingut ansietat per alguns resultats, però amb la feina de Joan Creus i Xavi Pascual, que és excel·lent, consolidarem aquesta millora.

Quin balanç fas d'aquest inici de temporada?

Sabíem que seria una temporada complicada. Teníem posicions que potser estaven més ben cobertes que d'altres. A més, les noves incorporacions necessiten temps per conjuntar-se i agafar els automatismes. Hi ha altres factors, com l'estat físic de Joan Carles Navarro, que és una peça molt important per a nosaltres. A tots ens hauria agradat una dinàmica diferent a la Lliga Endesa i estàvem preocupats, però sempre s'ha de mirar cap al futur. Veient la feina que s'està fent, no tinc cap dubte que fins al final lluitarem per totes les competicions. No es tracta de posar excuses. Som el Barça i ho hem de demostrar en cada partit i en cada competició. Sabem que alguns anys no s'assoliran tots els objectius i per això el projecte ha de ser prou sòlid.

Aquesta temporada és una mica diferent i la secció ha fet un canvi de model.

La junta que encapçala Sandro Rosell va apostar des del principi per reestructurar el bàsquet formatiu amb la incorporació de Jordi Ardèvol i la professionalització de tots els entrenadors del planter. S'ha fet molta feina, però els beneficis són lents. Els resultats es veuran al futur. Per als jugadors joves no és fàcil entrar al primer equip quan la dinàmica no és la desitjada i la pressió és més gran.

¿Creus que els aficionats han entès el canvi de model?

Els aficionats que cada diumenge vénen al Palau Blaugrana sí. El que passa és que estan acostumats, d'ençà que Xavi Pascual és l'entrenador, que l'equip tingui molts èxits. Els nostres seguidors són els primers que han donat suport als jugadors joves quan a aquests no els han sortit les coses. Si l'actitud i la imatge de l'equip són bones, entenen que les derrotes poden arribar. A ningú li agraden, i a mi, com a responsable de la secció, el primer. Els èxits vindran gràcies al suport dels aficionats del Palau.

A què ha d'aspirar aquest equip?

A arribar tan lluny com sigui possible en totes les competicions. Aquest dijous tenim un partit molt important a Vitòria, on jugarem contra un equip que pràcticament estava eliminat i que ara lidera el grup. Això et demostra que les dinàmiques canvien.

¿Hi ha marge per fitxar algun jugador?

Si Joan Creus i Xavi Pascual consideren que cal reforçar alguna posició, sí. Es faria un esforç. Després cal trobar jugadors del perfil que el Barça necessita, que no sempre és fàcil.

Com està el projecte del nou pavelló?

Esperem rebre aviat els resultats de l'estudi que vam demanar fa tres mesos. Això ens ajudarà a tenir dades molt importants, però les notícies seran satisfactòries, segur.

Quins models de pavellons us agraden?

Hem visitat l'O2 Arena de Londres i el de Berlín. Jordi Moix també va visitar l'Staples Center de Los Angeles. El nou Palau Blaugrana ha de poder acollir altres esdeveniments que no siguin tan sols esportius.

¿Servirà per generar més recursos econòmics?

Una de les tasques de les tres empreses que s'han associat amb el club és fer un pla de negoci. No farem una inversió d'aquestes característiques endeutant-nos, ja que el que volem és eixugar el deute econòmic.

¿Construir un nou Palau Blaugrana augmentaria l'assistència d'espectadors?

El Palau Blaugrana actual ha arribat al límit de la seva facturació i té unes mancances de capacitat evidents. No podem fer més abonats i el 90% de les entrades es venen. Un nou recinte ens hauria d'ajudar a créixer i l'assistència augmentaria.

stats