MOTOR - DAKAR 2013
Esports 09/01/2013

Joan Barreda s'imposa en les mil i una dunes

El castellonenc Joan Barreda ha estat el més ràpid en motos i escala fins a la quarta posició. Els favorits opten per una tàctica conservadora en l'etapa reina de la primera setmana del Dakar.

Martí Molina
1 min
Al-Attiyah ahir durant la quarta etapa, l'última que acaba encara dins del territori del Perú.

BARCELONAEls organitzadors del Dakar havien batejat l'etapa d'ahir com les mil i una dunes , i és que l'especial, de 289 quilòmetres entre les localitats peruanes de Nazca i Arequipa, s'endinsava en el desert des de bon principi. Era l'etapa reina d'aquesta primera setmana, i potser per això els pilots favorits -Peterhansel, en cotxes, i Despres, en motos- van preferir mirar-se els toros des de la barrera i cedir el protagonisme als que necessitaven esgarrapar minuts al cronòmetre. Un d'ells era Joan Barreda. I el pilot de motos castellonenc no va desaprofitar l'ocasió per ser el més ràpid i enganxar-se al capdavant de la general. El corredor de Husqvarna va ser vuit minuts més ràpid que el francès Olivier Pain, que va aprofitar la tàctica conservadora de Despres per tornar-se a situar líder de la general. "La carrera és llarga i he optat per anar al meu ritme", deia el quatre vegades guanyador després d'una etapa en què va cedir més d'un quart d'hora.

En cotxes, la victòria del qatarià Nasser al-Attiyah li va permetre acostar-se al líder, Peterhansel, que també va saber gestionar l'avantatge i es va conformar amb la tercera posició. Ara els dos estan separats per poc més de cinc minuts. El català Nani Roma només va poder ser cinquè i ara és a 39 minuts del líder.

Avui els pilots travessen la frontera xilena per arribar fins a Arica, en una especial de 136 quilòmetres -excepte els cotxes i camions, que en faran 172- més planera i ideal per atacar.

stats