MOTOR - DAKAR 2013
Esports 13/01/2013

Joan Barreda, un pilot acostumat a superar mil i un entrebancs

Nuria García
2 min
El pilot de Torreblanca Joan Barreda va aconseguir ahir el tercer triomf d'etapa en aquest Dakar.

BARCELONAEl Dakar d'enguany de Joan Dinamita Barreda està sent igual que la seva vida: plena de tot tipus d'entrebancs. Ahir, el de Torreblanca es va endur la vuitena etapa del Dakar -la més estranya de totes les que s'han viscut- i ja acumula tres triomfs parcials en aquesta edició. Barreda va poder capgirar la mala sort que sembla que l'ha perseguit aquests últims dies, ja que primer va tenir un accident i més tard va trencar la bomba de la gasolina, cosa que li va fer perdre les opcions de triomf. Caure i aixecar-se amb la moto i caure i aixecar-se a la vida.

Durant una prova del Mundial de motocròs, Barreda va patir una greu lesió: Jeff Dement li va caure a sobre i li va trencar la cama per cinc llocs. Veient que no millorava, el pilot va decidir recórrer al metge de la Federació Espanyola de Motociclisme, que li va receptar un medicament per al creixement de l'os. I aquest medicament, gairebé vuit mesos més tard, li va fer donar positiu en el control antidopatge de la prova inicial del Campionat d'Espanya de motocròs. La federació se'n va desentendre i Barreda va ser sancionat amb dos anys allunyat de la competició a la qual va tornar el 2007 més enfortit.

Així, quatre anys més tard, el de Torreblanca debutava al ral·li més dur i exigent, el Dakar. Aquest any, després d'un triomf d'etapa en l'edició del 2012, havia de ser el seu any amb la Husqvarna, però un nou entrebanc en forma d'avaria mecànica i diverses caigudes -de fet s'està medicant per evitar el dolor que pateix al canell- l'ha obligat a haver d'esperar una nova oportunitat en les pròximes edicions.

L'etapa dels cotxes, neutralitzada

Després que molts cotxes tinguessin problemes per arribar a la meta a San Miguel de Tucumán -només ho van fer nou-, l'organització va decidir, en principi, neutralitzar l'etapa a partir del quilòmetre 83. De fet, hores abans ja s'havia cancel·lat la primera part de l'especial per a les categories de motos, quads i cotxes i l'etapa sencera per als camions per culpa que les fortes pluges que van caure divendres han fet créixer la llera dels rius per on havien de passar els pilots. Avui, tota la caravana del Dakar gaudirà d'una jornada de descans abans d'afrontar la segona i última setmana de competició. I serà llavors quan els comissaris tècnics del Dakar prendran l'última decisió respecte a l'etapa d'ahir.

Si finalment s'acaba neutralitzant l'etapa, el guanyador en la categoria de cotxes serà Nasser al-Attiyah, que va ser el primer que es va trobar amb els problemes i va alertar la resta de pilots. Així doncs, caldrà esperar la decisió dels comissaris per saber com acaba finalment la vuitena etapa del Dakar 2013 en la categoria de cotxes.

stats