Esports 24/06/2013

Javi Salamero, primera cara d'un projecte ple d'incerteses

Martí Molina
2 min

Almeria / BarcelonaMentre jugadors i aficionats es regalaven un bany de masses mutu, els despatxos del Girona començaven a treure fum. L'equip finalment es queda a la Segona Divisió A i ha d'afanyar-se per deixar tancada la plantilla de cara a la nova temporada. Fins a setze jugadors acaben contracte aquest 30 de juny, a més de l'entrenador.

La primera decisió del club per intentar ordenar tot aquest trencaclosques és la incorporació de Javi Salamero com a director esportiu, un càrrec que ja havia ocupat en la seva primera etapa al conjunt gironí. Ahir, poc abans de començar la rua pels carrers de la ciutat, el club el va presentar en societat. En les seves primeres paraules com a titular de la parcel·la esportiva, Salamero es va afanyar a dir que una de les seves prioritat seria "la continuïtat de Rubi" a la banqueta. Però no serà fàcil, ja que el tècnic -a qui se li han obert moltes portes després de la gran temporada al Girona- va ser críptic després del partit contra l'Almeria, amb una conferència de premsa que va semblar més un comiat que cap altra cosa. Rubi va assegurar que no tenia "res decidit" i va demanar temps per "descansar".

Vestidor i directiva, dividits

Després del partit a Almeria, els jugadors van fer explícit el seu malestar perquè encara no tenen resolt el seu futur quan a la gran majoria (el 65%) se'ls acaba el contracte aquest diumenge, 30 de juny. "Van una mica tard. Cap dels jugadors que acabem contracte tenim una proposta de renovació. I això em sembla estrany vista la temporada que ha fet el club", explicava Marcos Tébar a Catalunya Ràdio poc després del partit. No va ser l'únic que va mostrar la seva decepció per aquesta situació. Jandro també es va queixar públicament.

A l'altra banda de la balança hi havia el president del club, Joaquim Boadas, que fugia d'estudi al·legant la incertesa sobre en quina categoria jugaria el club. "Hem parlat amb els futbolistes, però no sabíem on seríem la temporada vinent", deia per excusar-se. Ara el club ja sap que continuarà a la Divisió de Plata i el president només està pendent que el consell d'administració acordi el pressupost de cara a la temporada vinent i la quantitat que correspon a la parcel·la esportiva. El dubte és saber si, entre els diners a caixa i el poc temps de maniobra, el club podrà retenir la columna vertebral de l'equip.

Un exemple és Benja Martínez, que ja s'hauria compromès amb el Còrdova per la temporada vinent. A més de Javi Acuña, que sembla que té un peu i mig fora del club, i més després de les declaracions postpartit: "Jugaré en algun equip, però no sé en quin encara". No són els únics. També és incerta la situació d'homes importants com Tébar, Luso, Migue i Jandro.

En qualsevol cas, i pendent del que pogués passar, l'entrenador va deixar un missatge: "Sigui amb mi o amb un altre l'entrenador, aquest equip ha demostrat que junt pot competir a un molt bon nivell. Que hi ha gent molt vàlida. Els retocs van bé, són positius, però desmuntar equips és perillós. A mi em faria patir una mica". L'últim desig d'un tècnic que té clar que, si hi ha massa canvis, és difícil que el Girona torni a aspirar a l'ascens de categoria.

stats