Ciclisme
Esports 30/06/2013

Bakelants sorprèn el pilot a la segona etapa del Tour

El ciclista belga de RadioShack ha atacat en els últims quilòmetres i ha arribat un segon per davant del grup, liderat per Peter Sagan, fet que li permet col·locar-se com a nou líder

Albert Rabadan
2 min

BarcelonaJan Bakelants (RadioShack) és el nou líder del Tour de França després de la segona etapa, també disputada a l'illa de Còrsega i acabada a Aiacciu, la capital. El belga, un habitual combatiu en les grans proves però que no tenia fins avui cap triomf com a professional, ha sorprès el grup de favorits i ha arribat amb un sol segon d'avantatge.

El dia ha estat més exigent del previst, amb els equips francesos (especialment FDJ i Europcar) endurint el Col de Serra, de segona categoria i coronat a 70 km a meta, per disputar el mallot de la muntanya que vestirà Pierre Rolland, que l'ha coronat en primer lloc. Tanmateix, el port de tercera situat en els últims 20 quilòmetres ha marcat més el desenllaç de l'etapa.

Flecha ha tornat a encendre l'ambient amb un primer atac seguit pel francès Cyril Gautier (Europcar), que ha marxat en solitari. La sorpresa ha arribat darrere, quan Sky ha quedat tan sols amb Richie Porte com a acompanyant del gran favorit Chris Froome, que ha acabat atacant en solitari.

Com a resposta, s'ha creat un petit grup després del descens, on hi havia el vencedor de l'etapa, que ha aconseguit marxar en solitari ja dins l'últim quilòmetre. Cannondale, l'equip de Peter Sagan −el favorit per endur-se l'etapa amb els grans esprintadors eliminats per la duresa prèvia− ha demostrat la seva debilitat i no ha pogut atrapar l'escapat, que ha deixat per l'eslovac la segona posició.

Segona etapa:

1r Jan Bakelants (RadioShack) 3h 43' 11”

2n Peter Sagan (Cannondale) a 1”

3r Michal Kwiatkowski (Omega Pharma) a 1”

4t Davide Cimolai (Lampre-Merida) a 1”

5è Edvald Boasson Hagen (Sky) a 1”

[...] 58è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 1”

73è Alberto Losada (Katiuixa) a 1”

78è Juan Antonio Flecha (Vacansoleil-DCM) a 1”

Classificació general provisional:

1r Jan Bakelants (RadioShack)

2n David Millar (Garmin-Sharp) a 1”

3r Julien Simon (Sojasun) a 1”

4t Daryl Impey (Orica-GreenEdge) a 1”

5è Edvald Boasson Hagen (Sky) a 1”

[...] 29è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 1”

37è Alberto Losada (Katiuixa) a 1”

82è Juan Antonio Flecha (Vacansoleil-DCM) a 1”

stats