GAIREBÉ UN ANY DESPRÉS
Esports 15/03/2011

Iván Alonso remata onze mesos de paciència i esforç

Natalia Arroyo
2 min
Iván Alonso celebra el seu gol amb Raúl Baena.

Barcelona.Pochettino va cremar el darrer cartutx en el descans contra el Deportivo substituint Luis García i donant entrada en punta a Iván Alonso, que en tota la temporada només havia jugat 147 minuts i que diumenge va gaudir de tota una part per reivindicar-se. L'uruguaià no va desaprofitar l'ocasió de tornar a liderar l'atac blanc-i-blau i va marcar un gol que va encarrilar la victòria. Iván Alonso no marcava des del 14 d'abril de l'any passat, quan va obrir la llauna contra el Racing de Santander al Sardinero (3-1).

"Tenia ganes de tenir tota una part, però el que importa és que l'equip ha sumat tres punts importants", va dir al final del partit. El davanter era un home feliç, satisfet, però conscient de la realitat que viu aquesta temporada amb Pochettino. "En un mateix any, pots passar de ser titular indiscutible a estar a la banqueta i no tenir minuts. És de bon company i bon professional deixar-te la pell per l'equip quan tens la sort d'estar a dins o donar suport als que juguen quan estàs fora".

Iván Alonso entén que aquesta és la manera com s'han de gestionar les suplències continuades. "Hi ha anys en què et sents important dins el camp i d'altres, com aquest, que et toca esperar-te fora. Quan passa això s'ha de saber esperar, perquè quan s'està dins, algun company està fora i sap esperar", va afirmar.

Fins diumenge, Iván Alonso només havia participat en nou dels 27 partits de Lliga i només en una ocasió va ser titular. Va ser contra l'Almeria i va ser substituït al minut 49. Només en l'eliminatòria de Copa contra el Valladolid havia jugat més d'una hora. Però el davanter de 31 anys no retreu res a Pochettino, assegura que "es troba a gust a l'Espanyol", tot i que reconeix que va estar a punt de marxar al mercat d'hivern. "Un futbolista no en té prou de sentir-se útil dins el vestidor, i menys a la meva edat. Un s'entrena per competir cada diumenge i des de fora se sent molta impotència. Vaig decidir quedar-me per ajudar a assolir l'objectiu d'entrar a Europa".

El retorn d'Osvaldo fa difícil que Iván Alonso trobi continuïtat tot i el bon partit de diumenge, però ell conserva el seu compromís. "Entrar a Europa seria la culminació a un gran any d'un Espanyol molt jove. Tant de bo ho aconseguim", va desitjar. Gràcies al seu gol contra el Depor, l'objectiu està molt més a prop.

stats