Esports 27/06/2016

Itàlia es pren la venjança i elimina Espanya de l'Eurocopa (2-0)

El conjunt que entrena Antonio Conte elimina Espanya als vuitens de final amb els gols de Chiellini i Pellè

M.m.
Chiellini ha fet el primer gol d'Itàlia contra Espanya

BarcelonaLa selecció italiana s'ha convertit en el setè equip que arriba als quarts de final de l'Eurocopa. L'equip transalpí s'ha desfet d'Espanya (2-0) amb els gols de Chiellini i Pellè i s'ha pres la venjança de la final d'ara fa quatre anys. Itàlia ha passat per sobre d'una Espanya que s'ha vist incapaç de frenar el vendaval ofensiu del rival. Després de complicar-se la vida contra Croàcia, en el darrer partit de la fase de grups, els italians han certificat l'eliminació espanyola a Saint-Denís.

Itàlia ha sorprès Espanya amb el plantejament del partit. Antonio Conte ha optat per una pressió alta, tancant amb tres jugadors i avançant els laterals per tenir superioritat al mig del camp. L'equip transalpí ha començat amb més velocitat i intensitat, movent la pilota amb més criteri i arribant una vegada i una altra a la porteria de De Gea, salvador en els primers xuts entre els tres pals.

S'havien canviat els papers. Itàlia tenia el toc i el ritme que se li suposava a Espanya, i 'La Roja' no podia fer més que tancar-se al darrera per evitar les envestides rivals. Ho ha provat Pellè, amb una rematada de cap que ha salvat el porter; i també Ghiaccherini, amb una xilena. El gol italià ha arribat, finalment, arran d'una falta de Ramos a la frontal que ha refusat en primera instància De Gea però que ha rematat a porteria un oportunista Chiellini.

El gol no ha canviat el plantejament, al contrari. Itàlia encara se sentia més còmoda i dominava la pilota contra una Espanya totalment descol·locada, incapaç de tenir el domini de la pilota ni de construir jugada. Iniesta, l'encarregat de dirigir el joc, tenia sempre dos marcadors i poques opcions de passada. I els davanters estaven totalment desconnectats, condemnats a jugar-se pilotes aïllades contra la defensa sòlida i amb les idees més clares d'Itàlia.

Del Bosque ha intentat endreçar el joc al descans però no se n'ha sortit. Itàlia ha començat la segona part amb més intensitat i ha tingut noves ocasions per marcar, aprofitant la defensa més que avançada de la selecció espanyola. No ha estat fins al tram final, fins que als transalpins se'ls ha acabat la gasolina, que Espanya ha entrat al partit.

El mèrit d'Itàlia ha estat reduir el partit a vint minuts, els últims, en què s'ha vist la versió tradicional dels italians: defensa rocosa, ben endreçada i concedint poques ocasions. De totes maneres, Espanya n'ha tingut i ha pogut empatar, sobretot amb una rematada d'Aduriz, un cop de cap de Ramos i un xut des de la frontal de Piqué ha ha salvat Buffon.

Espanya ha millorat però ha acabat jugant a la desesperada. I al final, ja en el temps afegit, Itàlia ho ha aprofitat per fer el 2-0 definitiu, amb un contraatac que ha iniciat Darmian i que ha finalitzat Pellè.