RUGBI
Esports 03/02/2013

Irlanda i Anglaterra debuten amb victòria

Ferran Vital
3 min
L'irlandès Sean O'Brien rep el placatge del gal·lès Leigh Halfpenny en el primer partit del Sis Nacions.

BARCELONAEl Torneig de les Sis Nacions va aixecar el teló ahir amb la disputa dels partits entre les seleccions de Gal·les i Irlanda, d'una banda, i d'Anglaterra i Escòcia, de l'altra. Una primera jornada que es va resoldre amb els triomfs irlandesos i anglesos, dos combinats que, de retruc, van mostrar la seva candidatura al títol. Avui Itàlia i França disputaran l'últim partit del cap de setmana (16 h, Canal+ Deportes).

El primer partit de la jornada, que enfrontava els gal·lesos (els actuals campions del torneig) i els irlandesos, es va resoldre amb una victòria visitant ajustada (22-30). Tot i que defensava el títol de campió, el conjunt del drac va mostrar les pitjors mancances davant del seu públic, al Millenium Stadium de Cardiff.

El primer temps va estar dominat pel conjunt irlandès, que va arribar a la mitja part amb un clar 3 a 23 al marcador, gràcies a l'encert ofensiu dels seus davanters, que van saber generar les escletxes per les quals van perforar la zona d'assaig rival. I també gràcies a l'encert de cara a pals del seu xutador Jonathan Sexton, que va transformar tots els xuts que va fer. La defensa gal·lesa feia aigües per tot arreu i donava massa facilitats a un equip com l'irlandès, que té un gran potencial ofensiu.

Però al segon temps va canviar la dinàmica del partit: els locals van tirar d'orgull i van recuperar, a estones, el joc que els va portar a guanyar el torneig de l'any passat. Després d'un assaig del llegendari Brian O'Driscoll (el màxim anotador de la història de la selecció irlandesa), el drac de Gal·les va despertar i va mostrar les urpes al rival.

A través de les llargues possessions de pilota i mitjançant l'atac en profunditat per les bandes, els gal·lesos van poder retallar distàncies al marcador gràcies a tres assajos anotats al segon temps i que van deixar el marcador en un ajustat 22 a 30 final a favor dels homes de l'illa maragda.

Una part de domini per a cadascun dels dos equips i la impressió general que el drac gal·lès va despertar massa tard per contrarestar una Irlanda amb molt d'ofici i que va saber administrar l'avantatge al marcador per endur-se la victòria de Cardiff. Els irlandesos rebran l'etern rival anglès a Dublín la setmana vinent. Si guanya contra els anglesos, el XV del Trèvol podria començar a somiar en la victòria final.

La Copa Calcuta per a Anglaterra

Ja fa trenta anys que Escòcia no guanya a Twickenham, la catedral del rugbi anglès: aquest cop tampoc ha estat una excepció. Anglaterra va superar Escòcia (38-18) en l'edició anual de la Copa Calcuta, una competició que disputen les dues nacions des del 1878.

Els anglesos van jugar un partit molt seriós, mitjançant un plantejament molt endreçat i efectiu que va superar la defensa estàtica dels escocesos, molt limitats ofensivament. Anglaterra va prendre la iniciativa del partit des d'un bon començament, però els escocesos van aconseguir generar alguns problemes al plantejament tàctic dels anglesos mitjançant ràpids i fulminants contraatacs que agafaven desprevinguts els locals.

Durant la segona meitat els jugadors anglesos van prendre el control i van tancar el rival dins del seu camp, i així el van privar de la possessió de la pilota i van enllaçar ràpides jugades d'atac que generaven seriosos problemes a una Escòcia que es va veure incapaç de contrarestar el ritme de joc dels seus rivals. El vendaval anglès va acabar amb un clar 38 a 18 a favor del conjunt local, que, veient el partit solucionat, va decidir donar descans a alguns dels seus homes claus de cara a la decisiva visita a Dublín la setmana vinent.

stats