MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 19/11/2012

Interlagos decidirà el campió

Nuria García
2 min
Interlagos decidirà el campió

BARCELONALewis Hamilton, aliè a la lluita que Vettel i Alonso tenen pel títol de campió del món, ja havia avisat dient que ell volia guanyar el Gran Premi dels EUA. Ho va dir i ho va fer. El britànic, que durant tot l'any ha comentat en diverses ocasions que, si ell no guanya el Mundial, preferia que el guanyés Alonso -amb qui va compartir equip a McLaren- va donar ahir un petit cop de mà a l'asturià. Hamilton va pispar la primera posició a Vettel i va evitar que l'alemany aconseguís ampliar a 20 punts la diferència que té respecte a Alonso al capdavant del Mundial. Així, amb 13 punts entre Vettel i Alonso, el Mundial arriba diumenge al Brasil, al circuit d'Interlagos. Allà, en la que serà l'última cursa del Mundial, Vettel en tindrà prou amb ser quart -independentment de què faci Alonso- per sumar el seu tercer títol consecutiu.

La maniobra de Ferrari

La cursa americana va començar amb polèmica, ja que una hora abans de la sortida Ferrari decidia trencar el precinte de la caixa de canvis de Felipe Massa (que arrencava sisè) i, per tant, el brasiler va ser sancionat amb la pèrdua de cinc posicions a la graella (tot i no haver substituït la caixa de canvis, la sanció és la mateixa). La maniobra de Ferrari servia perquè Alonso, que sortia darrere de Massa, guanyés una posició i, de retruc, sortís per la zona neta de la pista (fet molt important en un circuit nou, amb un asfalt amb poca adherència). És a dir, que l'escuderia italiana sacrificava Massa per beneficiar Alonso, que s'està jugant el títol. L'asturià va arrencar setè i després del primer revolt ja rodava quart, així que la maniobra de Ferrari va donar els seus fruits.

Alonso, a més, va guanyar una posició més després que Webber abandonés amb problemes amb l'alternador. Quan s'havien completat 40 voltes, els dos primers -Vettel i Hamilton- ja tenien un avantatge de 30 segons respecte al tercer, Alonso. Així doncs, l'únic que podia canviar era el líder. I Hamilton, que havia estat el guanyador de l'anterior Gran Premi dels Estats Units (el que es va celebrar a Indianapolis el 2007), volia tornar a pujar al podi en terres americanes. El britànic, que diumenge disputarà l'última cursa amb McLaren abans de fer el pas a Mercedes, va superar Vettel amb una gran maniobra a 15 voltes per al final i va celebrar una nova victòria.

La segona posició de Sebastian Vettel a Austin va ser suficient perquè Red Bull pogués celebrar el títol de constructors, un títol que ha guanyat les últimes tres temporades consecutives.

stats