MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 25/11/2012

Interlagos, la batalla decisiva pel títol

Nuria García
3 min
LA MIRADA DE CONCENTRACIÓ
 Sebastian Vettel sap que, si no comet cap errada, el títol de campió del món serà seu. Per això, durant tot el cap de setmana ha estat molt concentrat: aïllant-se de la resta de coses i només pensant en la cursa d'avui.

BARCELONASebastian Vettel o Fernando Alonso. Un dels dos es coronarà aquesta tarda campió del món al traçat brasiler d'Interlagos (17 hores, TV3 i Antena 3). En la temporada més igualada, amb vuit campions diferents -Button, Alonso, Rosberg, Vettel, Maldonado, Webber, Hamilton i Räikkönen-, l'emoció s'ha allargat fins al final. Al GP del Brasil, el decisiu, Vettel i Alonso arriben separats per 13 punts. L'alemany s'ha refet d'un inici fluix de campionat i, després de recuperar els 44 punts que Alonso li portava d'avantatge a l'estiu, a Interlagos és qui ho té pràcticament tot de cara per aconseguir el tercer Campionat del Món consecutiu.

Vettel, que ahir va acabar els entrenaments oficials amb el quart millor registre, en té prou acabant en aquesta posició per ser campió. En les últimes sis curses l'alemany no ha baixat pràcticament del podi i només necessita controlar els nervis i evitar cometre errades per aixecar un nou títol. Ahir, a Interlagos, es va veure un Vettel molt concentrat i reflexiu, i fins i tot quan van acabar els entrenaments oficials es va quedar una bona estona mirant la pantalla de temps i analitzant els registres. Per contra, el seu rival en la lluita per aquest campionat, Fernando Alonso, necessitarà arriscar. Ahir, durant els entrenaments oficials, Alonso només va poder ser vuitè -tot i que arrencarà setè per la sanció de deu llocs a la graella a Pastor Maldonado-, així que ho té magre per celebrar el títol al Brasil. Per ser campió l'asturià necessita pujar al podi i esperar que Sebastian Vettel no tingui el dia.

Maldonado, sancionat

Pastor Maldonado va ser sancionat amb la pèrdua de deu llocs a la graella de sortida per haver-se saltat el control de pes obligatori després dels entrenaments oficials, i arrencarà 16è. De fet, els comissaris van sancionar el veneçolà per acumulació d'amonestacions, ja que en tenia tres aquesta temporada. El càstig a Maldonado beneficia Alonso i, com va passar ara fa set dies a Austin, l'asturià aconsegueix sortir des de la part neta de la pista a causa d'una sanció. Al traçat americà Ferrari va decidir desprecintar la caixa de canvis de Felipe Massa per aconseguir que el brasiler perdés deu llocs a la graella i Alonso pogués sortir així per la part neta.

Ahir la pole position va ser per a Lewis Hamilton, que està firmant un final de temporada espectacular. El britànic, que l'any vinent canviarà McLaren per Mercedes, corre avui l'última cursa amb l'escuderia britànica i vol acomiadar-se amb un nou triomf després del que ja va celebrar fa només una setmana a Austin. A Interlagos els McLaren s'han mostrat intractables i han dominat les tres sessions de lliures i els entrenaments oficials.

La pluja, aliada d'Alonso?

Si les previsions de pluja que tenen les escuderies acaben complint-se, l'última cursa de la temporada podria ser sota la pluja. Però sota una pluja intermitent, ja que els mapes del temps no concreten si plourà durant tot el Gran Premi. En tot cas, una cursa amb la pista molla podria beneficiar Fernando Alonso, que ahir assegurava que la possibilitat de pluja els pot ajudar: "Com més embolicada sigui la cursa, millor, perquè en sec és impossible acabar al podi", deia l'asturià.

Última cursa de Schumacher

La cursa d'avui també serà especial per a Michael Schumacher. L'alemany, que durant el GP del Japó va anunciar que quan s'acabés aquest any penjaria el casc de manera definitiva, s'acomiada de la màxima competició de l'automobilisme a Interlagos després de 307 curses. "La vida és una història de passions, gràcies per compartir la meva", diu una frase que es pot llegir al seu casc, nou per a aquest cap de setmana. I és que l'ocasió bé que s'ho val. L'alemany es retira amb unes estadístiques difícils de superar, entre les quals hi ha 91 victòries i 7 títols mundials.

Depenent de què passi amb l'escuderia espanyola HRT, aquesta també podria ser l'última cursa de Pedro Martínez de la Rosa. HRT necessita trobar un comprador abans del 2 de desembre per seguir competint l'any vinent al Mundial i, en cas de no aconseguir-ho, podria veure's abocada a la desaparició. El català no va tenir uns entrenaments oficials plàcids i avui arrencarà des de l'última posició de la graella.

stats