FEDERACIONS CATALANES
Esports 13/04/2012

Interior atribueix a un error la taxa pels serveis dels Mossos

El departament d'Interior atribueix a un error el cobrament d'una taxa pels serveis dels Mossos d'Esquadra en proves per carreteres obertes al trànsit. Les federacions esportives exigeixen no pagar més.

L. Díaz-roig - D.r. Jover
2 min

BARCELONAFonts del departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya van reconèixer ahir a l'ARA que el cobrament a les federacions esportives pels serveis dels Mossos d'Esquadra en curses per carreteres obertes al trànsit ha estat fruit d'un error en la llei d'acompanyament dels pressupostos, i que s'està buscant la manera de reparar-lo.

"No hi ha voluntat política de fer aquest cobrament", diuen des d'Interior, i expliquen que aquesta taxa està inclosa des de fa molts anys en la llei d'acompanyament, amb l'excepcionalitat de les entitats sense ànim de lucre. Un error a l'hora de modificar una altra taxa, que ningú va veure quan es va repassar la llei, ha provocat que s'engegui el procés administratiu. Ara, doncs, es busquen les possibles solucions per reparar l'error.

Més de 150.000 esportistes es veuen afectats per la nova mesura que va aprovar el govern de la Generalitat en el seu Diari Oficial el 23 de març. Segons la norma, cada servei dels Mossos d'Esquadra en curses per carreteres obertes al trànsit ha de ser pagat per la federació que organitzi la prova. El preu de cada agent, aprovat en 33,66 euros per hora i agent dels Mossos desplaçat, havia aixecat polseguera a la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC) i, sobretot, en les disciplines que organitzen les proves arreu del territori.

Abans de conèixer l'explicació del departament d'Interior, les cinc federacions afectades, les de triatló, automobilisme, atletisme, ciclisme i motociclisme, es van reunir dimecres amb el president de la UFEC, David Moner, que va exigir una reunió urgent amb el conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig.

"El primer que han de fer si això és així és deixar de cobrar a les federacions esportives que estan demanant aquests serveis", va comentar a l'ARA David Moner, que va negar tenir-ne cap comunicació oficial. "La rectificació em sembla fantàstica, perquè aquesta taxa ens preocupava molt i s'ha d'aturar", va dir.

Segons David Moner, cal tenir en compte que les federacions, a excepció de les automobilístiques, no cobren cap quota per les inscripcions i, per tant, no tenen cap ànim de guanyar diners en les proves que organitzen.

stats