MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 03/07/2011

'Il Dottore', en hores baixes, torna a córrer a casa seva

Nuria García
2 min
Com cada any al GP d'Itàlia, Rossi estrena casc.

BarcelonaCom cada any a Mugello, el seu Gran Premi -el de casa seva-, Valentino Rossi estrena casc. El que llueix aquesta temporada té un gran ull que ens mira a tots, però que sobretot enfoca la mirada a la pista. Un ull, el seu ull, que sembla que vol dir dues coses. Rossi avisa els altres pilots i els aficionats que ell segueix allà i que tard o d'hora tornarà a guanyar curses. I també és un avís per a ell mateix. Valentino va caure en aquest mateix circuit de Mugello en els entrenaments de l'any passat -es va fer una fractura oberta de tíbia i peroné que el va tenir de baixa quatre curses, inclosa la d'aquell cap de setmana- i, per tant, vol estar atent a qualsevol detall, per petit que sigui, per no engegar a rodar una altra temporada.

De fet, Rossi arriba al seu circuit en hores baixes i sense la confiança d'anys enrere. I és que la cursa d'avui podria significar l'onzena de Valentino sense pujar al calaix més alt del podi. És la pitjor ratxa d' Il Dottore des que va aterrar a la categoria reina del motociclisme. Amb la marxa a l'escuderia Ducati, Rossi va emprendre un nou repte que ara per ara, després de vuit curses, s'està tornant un maldecap: la Ducati sembla que està sent una mica més difícil de domar que l'Honda i la Yamaha. Avui, un cop mig resolts els problemes electrònics que va tenir divendres i ahir al matí, Rossi sortirà des del final de la quarta fila de la graella del seu Gran Premi -lluny d'un imparable Stoner, que va tornar a marcar la pole position , la cinquena de la temporada.

Mugello és el circuit de Rossi: l'italià ha estat l'únic pilot capaç de guanyar al traçat toscà set anys consecutius (2002-2008). Il Dottore té ganes de fer-ho bé davant dels seus. Potser per això, ahir, quan durant els entrenaments plovia i cap pilot estava a la pista, ell va sortir a rodar. Volia que el veiés la seva afició, que gaudís amb ell tot esperant el que pugui passar en la cursa d'avui.

Márquez, on tot va començar

Marc Márquez va guanyar a Mugello el seu primer Gran Premi en el Mundial de la temporada passada. A partir d'aquella cursa va iniciar un camí imparable cap al títol de 125 cc. Ara, una categoria més amunt, el de Cervera vol tornar a brillar al traçat italià per recordar les sensacions agradables de l'any passat.

En la categoria petita, la pluja va ser la protagonista d'uns entrenaments oficials en què Zarco va marcar el millor temps abans que la pista es mullés. Nico Terol, que torna després de perdre's l'última cursa per una lesió al dit, sortirà des de la segona fila després d'aconseguir el cinquè millor temps.

També reapareix a MotoGP Dani Pedrosa. El de Castellar del Vallès, que s'ha perdut les últimes tres curses, ahir va rodar poc a causa de la pluja, però avui sortirà des de la vuitena posició amb moltes ganes.

stats