Atletisma
Esports 13/08/2013

Ielena Isinbàieva es proclama campiona del món de salt de perxa el dia del seu comiat

L'atleta russa ha guanyat la final amb un salt de 4 metres i 89 centímetres. La nord-americana Jennifer Suhr ha guanyat la plata, i la cubana Yarisley Silva, el bronze

Martí Molina

BarcelonaIelena Isinbàieva ha guanyat la medalla d'or al campionat del món de Moscou. L'atleta russa s'ha proclamat campiona precisament el dia que deixava la competició. La plusmarquista mundial ha fet un salt de 4 metres i 89 centímetres, per davant de la nord-americana Jennife Suhr (plata) i la cubana Yarisley Silva (bronze).

La saltadora russa ha renunciat a fer els salts més baixos de la final i ha començat a competir a 4,65. En el primer intent ha fet nul i han reaparegut els fantasmes dels darrers mundials, en què va quedar eliminada a les primeres de canvi. Però Isinbàieva ha superat el llistó i ha avançat fins als 4,75, després als 4,82 (al segon intent) i, per acabar, els 4,89, que ha saltat a la primera.

Isinbàieva ha estat l'única que ha pogut superar aquesta distància, ja que Jennifer Suhr –vigent campiona olímpica– i Yarisley Silva s'han quedat amb 4,82. Però la nord-americana s'ha classificat en segona posició perquè ha fet un nul menys que la seva rival en aquesta alçada.

És el tercer campionat del món que guanya Isinbàieva, que abans de la competició havia anunciat que es retirava. La saltadora de Volgograd va guanyar els de Hèlsinki 2005 i Osaka 2007, a més a més dels Jocs Olímpics d'Atenes 2004 i Pequín 2008. També ha aconseguit batre el rècord del món en 28 ocasions –comptant els tornejos 'indoor' i a l'aire lliure– i ha deixat la plusmarca en 5 metres i 6 centímetres.

De fet, Isinbàieva ha intentat batre el seu propi rècord, però no ha estat capaç de saltar els 5,07. En qualsevol cas, ja tenia l'or a la butxaca.

Possible retorn

La saltadora de Volvograd va admetre després de guanyar l'Or que abandona la competició, però no descarta tornar. "Ara vull ser mare. Després tornaré als entrenaments i si veig que puc saltar cinc metres ens prepararem per ser als Jocs de Rio del 2016. En cas contrari, serà el comiat definitiu".