BARÇA
Esports 24/11/2011

Ibra i Guardiola, amb tots els ulls mirant-los, eviten haver de saludar-se

Tots dos sabien que el morbo del partit era si se saludaven o no, si es miraven o no, i Ibrahimovic i Guardiola es van evitar. Quan Zlatan va marcar el seu gol, tampoc va buscar la provocació.

Albert Solé
2 min
Pep Guardiola donant ordres des de la seva àrea tècnica. El tècnic no va creuar-se amb Ibrahimovic.

BARCELONA.Pep Guardiola havia dit el dia abans que la naturalitat era la millor manera d'afrontar el seu retrobament amb Zlatan Ibrahimovic i que si se'l trobava el saludaria. Doncs naturalment no es van creuar, ni per casualitat, i no van haver d'encaixar la mà. Els dos protagonistes sabien que tots els ulls de San Siro i de tots els periodistes al camp estaven buscant el moment de la salutació, el moment d'oblidar tot el que ha dit Ibrahimovic en contra del seu exentrenador, i tots dos van evitar la foto. Ja ho va dir el de Santpedor en la roda de premsa prèvia: "El que no farem és una roda de premsa perquè ens feu fotos, però si ens trobem ens saludarem com a esportistes que som". I així va ser. Potser sí que van encaixar la mà dins les entranyes de San Siro sense que els veiés ningú, però si va passar, no va transcendir, i aquestes coses s'acaben sabent. Ibrahimovic sí que va saludar, sense estridències, la majoria de jugadors del Barça que es va trobar al túnel de vestidors. La trobada més efusiva va ser amb Pep Costa, membre del cos tècnic blaugrana, amb qui el suec va compartir un gest de complicitat.

Cap gest ni mirada

I sobre la gespa, cap gest ni cap mirada desafiant d'Ibrahimovic cap a la banqueta blaugrana. Ni tan sols quan Zlatan va marcar el gol de l'empat a la primera part. Amb el dit índex va assenyalar el públic rossonero i es va abraçar amb els seus companys, res més. Per als que buscaven algun senyal cap a Guardiola, alguna mirada desafiant, res de res. De fet, el mateix jugador va aclarir que en la seva celebració "no hi havia res personal". "Jugo per al meu equip i faig els gols per als meus seguidors", va dir. La resta del partit Ibrahimovic va ser el de sempre: moltes protestes, cap fora del normal, ni més ni menys que en altres partits.

I un cop Stark va xiular el final del partit, Pep Guardiola va marxar de pressa de la gespa cap al vestidor, on es va creuar amb Allegri, amb qui va comentar el partit. Zlatan va saludar el delegat Carles Naval, el preparador físic Juanjo Brau i algun jugador, com Keita.

stats