LLIGA ENDESA
Esports 16/04/2012

Huertas recupera la seva millor versió

D.r. Jover Moscou, 15 D'abril Del 2012
3 min

La importància del director de joc en el bàsquet és cabdal, fonamental. Els grans equips sempre han tingut un bon director d'orquestra darrere i és evident que el líder de la Lliga Endesa i semifinalista, de moment, de l'Eurolliga també n'ha de tenir un.

Marcelinho Huertas, que li ha costat més del previst adaptar-se al seu tècnic, Xavi Pascual, i als automatismes de l'equip, sembla que ha tornat a trobar la direcció correcta. Ha deixat enrere la pressió que no l'ha deixat brillar en el primer tram de la temporada, però ara, en els moments importants i amb la final four de l'Eurolliga en l'horitzó, sembla que ha fet un pas endavant i ahir, en el triomf del Barça Regal contra el Lagun Aro de Sant Sebastià (77-61) va fer una primera part per emmarcar.

Huertas va decidir el ritme del partit i va poder córrer, la seva millor arma. Va fer jugar els seus companys i, a més, va aconseguir anotar. Va acabar amb 14 punts -el millor registre de la temporada a la Lliga Endesa- i va fer que el públic del Palau Blaugrana marxés a casa amb un somriure perquè si Huertas torna el Barça Regal encara té més opcions d'alçar-se amb la Lliga i, per què no, amb l'Eurolliga. Aquest jugador és sens dubte el termòmetre de l'equip i si ell rutlla l'equip funciona gairebé sol.

Ahir el primer temps del Barça va ser un dels millors de la temporada i això va fer que els blaugranes anotessin 43 punts, una xifra alta comparant-ho amb molts partits dels de Pascual aquesta temporada.

Més enllà de la tornada de Huertas, el Barça va aconseguir un nou triomf, el número 24 de la temporada, que el manté en el primer lloc de la lliga regular i que pot assegurar a casa, al Palau, si supera el Caja Laboral i el Reial Madrid en les pròximes cites.

El partit no va ser gaire complicat per al Barça tot i l'exigència d'un Lagun Aro que no es va donar per vençut en cap moment i que va arribar a jugar molts minuts amb dos bases -Raulzinho i Salgado- per intentar controlar el ritme d'un partit que des del primer quart tenia color blaugrana.

La Penya i el Manresa somien

La jornada de la Lliga Endesa va ser rodona. A més del Barça, el Fiatc Mutua Joventut i l'Assignia Manresa també van aconseguir la victòria i fa que tots dos comencin a fer comptes per entrar als play-off .

No serà fàcil aconseguir-ho, perquè hi ha molts equips implicats en la lluita per la setena i vuitena plaça, però els reptes agraden a badalonins i manresans, que ahir van donar un cop d'autoritat en els seus enfrontaments.

En primer lloc, el Fiatc Joventut es va desfer, i amb claredat, del CAI Saragossa per 85-63 en el que va ser un partit d'equip, ja que fins a sis jugadors verd-i-negres van fer o superar els deu punts anotats: Obasohan (15), Jeter (13), Norel (12), Jelinek (12), Williams (10) i Van Lacke (10). Tot i no recuperar el basket average amb el conjunt aragonès, que va superar la Penya a la primera volta per 23 punts, els de Salva Maldonado van saber imposar-se i encara pensen en un lloc al play-off .

Aquest somni també el té l'Assignia Manresa, que va superar per segon cop aquesta temporada el Caja Laboral de Dusko Ivanovic per 72-70 i va sumar la catorzena victòria d'aquest curs. Ara els del Bages són a només un triomf de la vuitena posició i també lluitaran fins que tinguin opcions per disputar la fase final. Un cop assolida la salvació, el repte és llaminer i suposaria tancar un any brillant.

stats