BÀSQUET: LLIGA ACB
Esports 11/08/2011

Huertas i Ricky, la comparació inevitable

àlex Gozalbo
3 min
Marcelinho Huertas i Ricky Rubio.

Barcelona.El Barça Regal ha aprofitat la marxa de Ricky Rubio a la NBA per reforçar amb Marcelinho Huertas la posició de base amb unes característiques que Xavi Pascual trobava a faltar, especialment l'amenaça en el tir exterior. El nou director de joc ampliarà els registres ofensius del vigent campió de l'ACB per tractar d'oferir més alternatives a l'hora d'anotar.

A Marcelinho Huertas, que com Ricky Rubio va debutar a l'ACB de la mà de la Penya, el repte d'ocupar la posició de base titular del Barça Regal li arriba més madur. És cert que el jugador català té més bon palmarès, però també que són més els matisos que ara per ara pot aportar al joc el brasiler, especialment en les situacions de bloqueig directe.

Ricky Rubio i Marcelinho Huertas tenen tres virtuts per enfrontar-se a aquesta situació tan important en el bàsquet actual: la lectura del joc, la capacitat per penetrar i la facilitat per a la passada. En canvi, Huertas és superior en un aspecte bàsic: el tir exterior.

Els baixos percentatges de Ricky Rubio (27% en triples), que facilitaven molt la feina a les defenses rivals, no es repetiran la pròxima temporada. L'exjugador del Caja Laboral ha tingut una mitjana d'encert d'un 41% en triples. La mecànica de tir del jugador natural de São Paulo és, a més, molt més ràpida, cosa que impedeix la possibilitat d'especular a les defenses rivals.

Tant Ricky com Huertas tenen facilitat per al joc de contraatac i estan acostumats a fer jugar els seus equips a gran velocitat, prenent decisions en els primers segons de cada atac. Però el nou base del Barça Regal té un registre més ampli per al joc estàtic. Aquesta habilitat per adaptar-se al ritme que l'equip necessita en cada moment del partit no la tenia en els tres anys que va jugar a Badalona, però l'ha desenvolupat en els dos últims anys a Vitòria.

La millor notícia per a Xavi Pascual és que Huertas s'ha compromès per a les pròximes quatre temporades i, per tant, podrà mantenir i anar enriquint una mateixa idea de joc al voltant del base.

Pascual espera que Huertas, escollit millor base de l'ACB de la temporada passada, es converteixi en un líder a la pista. Com que el base coneix la competició a la perfecció, el tècnic espera que la seva adaptació sigui molt ràpida.

Sobre el seu retrobament amb Barcelona, una ciutat que coneix bé de la seva etapa anterior a Badalona, Marcelinho Huertas explica: "És un lloc on vaig estar molt a gust durant els meus tres anys amb el Joventut. A més, torno a una ciutat que m'encanta i hi seré quatre anyets més. Estic molt content".

Wallace, el següent

La pròxima incorporació que vol anunciar el Barça Regal és la de Judson Wallace (Gran Canaria 2014). L'acord entre el club blaugrana i l'ala pivot està tancat, però per fer-se efectiu el jugador d'origen nord-americà ha d'aconseguir un passaport albanès que li permeti no ocupar cap de les places d'extracomunitaris, reservades a Pete Mickeal i Chuck Eidson.

Wallace, que l'estiu passat va estar molt a prop de fitxar pel CB Lucentum d'Alacant, ha tingut una mitjana de 10,5 punts i 6,3 rebots al Gran Canaria 2014. En el primer partit contra el Barça Regal va sumar 8 punts i 5 rebots, estadístiques que va superar en el segon (17 i 5).

L'ala pivot de 28 anys ocuparà el lloc de Terence Morris en l'equip de Xavi Pascual, ja que és un interior amb bons percentatges de tir des de fora de la pintura, el complement perfecte per a Erazem Lorbek, Fran Vázquez, Boniface Ndong i Kosta Perovic.

stats