MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 15/05/2011

Honda assalta Le Mans, en els últims temps territori Yamaha

Nuria García
2 min
Stoner, amb la seva Honda, no ha tingut rival. Ha dominat les quatre sessions, les tres de lliures i l'oficial.

Aquesta temporada sembla que s'hagi de fer cas omís a tot el que està escrit. Improvisar és la base, la clau. Si durant la pretemporada Honda va semblar estar un pas endavant de la resta dels seus rivals (amb Casey Stoner, Dani Pedrosa i Andrea Dovizioso volant sobre els circuits) i després, quan va començar la temporada, Jorge Lorenzo, amb la seva Yamaha, va fer saltar la sorpresa, superant-les, ara passa just a l'inrevés. En un territori de domini de la marca Yamaha, ahir Honda va dominar. I ho va fer quan quatre de les seves motos van ocupar les quatre primeres posicions de la graella: Stoner, Simoncelli, Dovizioso i Pedrosa. I justament a Le Mans, on Yamaha havia guanyat els últims tres anys, gràcies a dos victòries de Lorenzo (2009 i 2010) i una de Valentino Rossi (2008).

Lorenzo és conscient de la superioritat de les Honda a Le Mans i, tot i que no es conforma, sap que haurà de tenir paciència per estar al podi. "Ens hem quedat a prop d'ells, però amb els pneumàtics tous. A veure si tenim el ritme suficient per seguir els pilots d'Honda que no van tan de pressa com se suposa que anirà qui encapçali la cursa", va dir Lorenzo, que va ser l'únic que es va apropar a les Honda. Tot i això, la sessió d'entrenaments oficials no va ser fàcil per al mallorquí, que cada cop que entrava als boxs demanava explicacions als mecànics, però costava trobar-ne. "La situació econòmica en totes les fàbriques és complicada. Hi ha menys diners que en èpoques anteriors, s'inverteix menys i és més complicat evolucionar les motos", argumenta el campió del 2010.

Terol i Bradl, imparables

Nico Terol a 125 cc i Stefan Bradl a Moto2 van aconseguir la tercera i la quarta pole de la temporada a nivell particular. El pilot d'Alcoi segueix dominant amb claredat i ahir no va donar opció a cap dels seus rivals. Al seu costat sortirà el seu company d'equip Héctor Faubel i completarà la primera línia, per primer cop, Maverick Viñales. El català, que debuta aquesta temporada al Mundial, va aconseguir un molt bon temps que li permet sortir avui tercer i, com ja va passar a Portugal, tenir opcions de lluitar pel podi.

A Moto2, Stefan Bradl segueix sense trobar qui li planti cara els dissabtes, en la sessió de qualificació. En les quatre curses que s'han disputat ha sortit des de la primera posició. Pel darrere, Aleix Espargaró va demostrar que els entrenaments han anat de meravella i que la seva moto ha millorat i està disposada a lluitar pels punts. Avui sortirà quart, mentre que Marc Márquez intentarà sumar els primers punts sortint des de la sisena posició.

El GP del Japó, el 2 d'octubre

Ahir, l'empresa organitzadora del Mundial de MotoGP, Dorna, i l'Associació d'Equips (IRTA) van informar que el Gran Premi del Japó, ajornat al març pel terratrèmol i el tsunami que van sacsejar aquest país, es disputarà el 2 d'octubre i que obligarà a asfaltar de nou la pista. Tot i això, els pilots no les tenen totes. No volen córrer riscos innecessaris i alguns ja van dir ahir que preferirien no haver d'anar-hi.

stats