Futbol Femení
Esports 14/02/2012

Homare Sawa: "Vam estar a punt de no jugar el Mundial per Fukushima"

En una entrevista en exclusiva amb l'ARA, la millor jugadora FIFA 2011 parla de com la selecció femenina del Japó ha il·lusionat el país, del repte als Jocs Olímpics de Londres 2012, la rivalitat amb la Xina i la seva visió del futbol femení

Natalia Arroyo
2 min
Shinobu Ohno i Homare Sawa, a l'hotel de concentració

BarcelonaHomare Sawa és la millor jugadora FIFA 2011, campiona del món amb la selecció del Japó i màxima golejadora del Mundial d’Alemanya amb cinc gols. És un ídol al seu país. Això l’ha situada en primer pla mediàtic, on no es troba gens còmoda. És al mig del camp, envoltada de companyes i rivals i amb la pilota en joc, on ella vol manifestar-se i demostrar per què als seus 33 anys li arriba ara l’èxit.

Solidària

“Ens omple d’alegria haver servit d’esperança al nostre país després d'una època de pànic, de por. Vam estar a punt de no anar a Alemanya, perquè algunes jugadores van deixar d'entrenar-se pels problemes derivats de Fukushima”

La suspensió de la WPS

"Si no hi ha un control més estricte sobre els sous als Estats Units, passa el que passa amb la Lliga. Al Japó no hi ha tanta diferència de salaris"

Rivalitat esportiva

"La Xina no interessa als japonesos! El nostre gran enemic, ara, és Corea del Nord"

Futur

"Quan em retiri vull ser mare i ajudar a millorar el futbol base al Japó. No com a entrenadora, sinó des de la Federació”

Amistós contra el Barça femení

"L’experiència contra el Barça al Miniestadi va ser molt bona, tant per a les jugadores, sobretot les joves que no són internacionals, com per al club”

Jocs Olímpics

"El Mundial i els Jocs són competicions diferents. A Londres anirem sense pressió, perquè el nostre llistó és un quart lloc"

Entrenaments

"Fem moltes possessions, molts jocs dinàmics. Al Japó no tenim exercicis tan rígids com la gent es pugui pensar"

Podeu llegir l'entrevista sencera a l'ARA Premium.

stats