Pilota d'Or
Esports 09/01/2012

Homare Sawa, màxima golejadora del Mundial, és la principal favorita a guanyar la Pilota d'Or femenina

La capitana de la selecció campiona del món, el Japó, és la principal candidata a rebre el premi a la millor jugadora FIFA del 2011, per davant de la brasilera Marta Vieira i la nord-americana Abby Wambach

Natalia Arroyo
1 min
Homare Sawa, Marta Vieira i Abby Wambach, tres nominades a millor jugadora FIFA 2011.

BarcelonaLes tres candidates a guanyar el premi a la millor jugadora FIFA 2011 en la gala d'aquest dilluns a Zuric són Homare Sawa (Japó), Abby Wambach (Estats Units) i Marta Vieira (Brasil). A l'ombra dels nominats masculins, la campiona del món amb el Japó, la finalista amb els Estats Units i la guanyadora de les últimes cinc edicions d'aquest guardó, lluiten per un premi que les coroni com la millor futbolista de l'any.

La principal favorita és Sawa, de 33 anys. El seu èxit al Mundial d'Alemanya aquest estiu, en què va proclamar-se campiona del món i va ser la màxima golejadora del torneig, a més de ser l'autora del gol decisiu que va dur la final a la pròrroga la situen amb cert avantatge sobre les seves rivals.

En segon lloc apareix el nom de Marta, un clàssic de la gala de la Pilota d'Or. Ha guanyat totes les edicions des del 2006 i aquest 2011 es va proclamar, amb el Western New York Flash, campiona de la WPS, la lliga dels Estats Units.

La tercera en discòrdia serà Wambach, de 31 anys, que a principis del 2012 ha sigut guardonada com la millor dona esportista del seu país. La seva bona actuació al Mundial serveixen per salvar una temporada no gaire bon amb el seu club.

Llegeix més detalls aquí.

stats