BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 31/03/2013

Henk Norel, el gegant holandès que volia ser porter del Feyenoord

El pivot del CAI Saragossa torna a Badalona, on es va formar

àlex Gozalbo
2 min

BadalonaUna victòria separa el Fiatc Joventut i el CAI Saragossa, que aquest migdia (12 hores, Esport3) s'enfrontaran a Badalona en un partit que serà molt especial per a Henk Norel. El pivot holandès es va formar a la Penya, un club del qual conserva grans records. "Vaig jugar sis anys a Badalona i conec molta gent, així que serà un partit especial per a mi, però només em preocupa una cosa, guanyar. No hi tinc res en contra especialment, sinó que simplement tinc ganes de guanyar perquè vull demostrar que el CAI Saragossa és millor", aclareix.

Quan era petit, Henk Norel volia ser porter de futbol, ja que el seu heroi era Ed de Goey (Feyenoord). Les seves condicions físiques el van portar per un altre camí i, després d'un fugaç pas pel judo, l'holandès va començar a jugar a bàsquet. La seva mare, que mai va veure clar això que un nen tan alt es dediqués al futbol, va ser la primera a celebrar-ho.

El 2005 Henk Norel va arribar a la Penya, que va dissenyar-li un pla específic per augmentar-li la coordinació i polir-li les condicions físiques. L'últim esglaó en la seva formació el va completar a Alacant, on va jugar cedit una temporada abans de fer-se un lloc al primer equip del Fiatc Joventut. El pivot encara té 25 anys, però ja acumula 130 partits a la Lliga Endesa.

"De la meva etapa a Badalona mantinc el contacte amb Pere Tomàs i Jordi Trias. Ells també estan mentalitzats, però nosaltres més. Volen guanyar, igual que nosaltres", explica Henk Norel, que aquesta temporada té una mitjana de 12,8 punts i 6,0 rebots per partit amb el CAI Saragossa.

Elogis de Salva Maldonado

"No em sorprèn la temporada de Henk Norel perquè ha trobat una regularitat des del punt de vista físic, no ha tingut lesions, i això li ha permès tenir continuïtat. Ha arribat a un equip que s'ajusta a les seves característiques i té molts espais en el joc ofensiu. Evidentment el mèrit és seu perquè està treballant bé, però la situació també és idònia i no l'ha tingut altres anys", analitza Salva Maldonado, que per al partit d'avui recupera Ognjen Kuzmic però té el dubte de Manny Quezada.

stats