MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 25/07/2011

Hamilton dóna vida a l'espectacle

Nuria García
2 min
Hamilton dóna vida a l'espectacle

BarcelonaLewis Hamilton era ahir l'home més content del món. Alegre, il·lusionat, emocionat, exultant... Així es va mostrar Hamilton quan va pujar al caixó més alt del podi a Nürburgring. I és que, per a ell, la victòria d'ahir no significa només els punts ni el segon triomf de la temporada, significa que torna a estar lluitant pel Mundial, que pot estar entre els millors. Després d'una hegemonia dels Red Bull que semblava tornar i no tenir fi un cop la FIA ha retirat la mesura que prohibia els difusors bufats, el triomf de Hamilton a Alemanya és un toc d'atenció a Vettel, que, tot i comandar el Mundial amb una relativa comoditat -té 82 punts d'avantatge respecte de Hamilton, tercer-, sap que la resta de rivals no volen que aquest campionat sigui un camí de roses per a ell. Ahir va ser la primera mostra d'això, ja que Vettel va quedar-se sense pujar al podi per primer cop aquesta temporada. La cursa de casa no va ser la més fàcil de l'any per a l'alemany.

Hamilton, criticat molts cops per no ser gaire curós amb els pneumàtics i ser excessivament agressiu sobre la pista, ahir va fer una cursa exquisida. "A més d'agressiu, també havia de ser prudent. Crec que les maniobres que he fet han estat les millors que he fet mai", va dir Hamilton. La sortida en va ser una mostra. Webber va estar lent i el britànic va aprofitar la badada per col·locar-se primer. Va defensaraquesta posició amb dents i ungles i només la va deixar quan va entrar a canviar pneumàtics. Unes gomes que, per cert, ahir Hamilton va cuidar a la perfecció, en part ajudat per les baixes temperatures.

Un final d'estratègia

La cursa va ser entretinguda, però va tenir un final encara més ajustat. Quan només hi faltaven dues voltes, Massa i Vettel (quart i cinquè respectivament) encara havien d'entrar a posar els pneumàtics durs. Van entrar en l'última volta i va ser al mateix pit-lane on l'alemany, amb un gran treball dels mecànics, va guanyar la partida a Massa, que va quedar relegat a la cinquena posició.

A més, la volta d'honor va donar la imatge de la jornada: Alonso pujat al cotxe de Webber. L'asturià, segon, es va quedar gairebé sense benzina i des del mur el van avisar que aparqués el cotxe allà on pogués. Dit i fet. I per tornar a boxs, Webber, que passava per allà, li va cedir un tros del seu monoplaça. Els comissaris es van plantejar si sancionar Alonso, però finalment l'asturià es va quedar amb la segona posició.

stats