HANDBOL
Esports 12/06/2013

La Federació Catalana d'Handbol presenta concurs de creditors

En tres anys les subvencions públiques s'han reduït un 74%

A.l.
2 min

BarcelonaL'esport català està patint les greus conseqüències de la conjuntura econòmica. La Federació Catalana d'Handbol ha presentat concurs de creditors ofegada pels deutes. Aquest mateix matí, el president de la federació, Tomàs Moral, ho ha comunicat als treballadors. Ahir dimarts, la FCH va notificar la seva situació a la UFEC i la secretaria general de l'Esport, i demà ho farà als clubs i àrbitres.

La FCH ha presentat el concurs de creditors ofegada per uns mals resultats econòmics que s'arrosseguen des de fa anys. L'organisme té un fons de maniobra negatiu de 800.000 euros i ha estat el gran causant de les tensions de tresoreria que han derivat finalment en aquesta situació. A més a més, van tancar l'any amb pèrdues de 50.000 euros i ja s'acumula un dèficit per sobre dels 200.000. En el darrer trienni, les ajudes públiques han caigut un 74%. Aquesta disminució dràstica de les subvencions ha agreujat la situació. D'altra banda, un dels grans problemes ha estat les instal·lacions que gestiona la Federació a Cerdanyola del Vallès. L'any 2001, la FCH va contribuir amb 7 milions d'euros per a la construcció d'un pavelló que ara és de titularitat pública, tot i que el gestiona la mateixa Federació. Aquests 7 milions d'euros han estat una rèmora difícil de suportar per l'organisme. De fet, els 50.000 euros negatius amb què es va tancar l'exercici 2012 van ser per dos motius: una provisió de 80.000 euros i el dèficit de 150.000 que ha derivat de la gestió d'aquestes instal·lacions municipals de Cerdanyola.

Tot i la dramàtica situació que viu la Federació, Moral assegura que la voluntat és "continuar". "Tenim recursos, ingressos, la idea no és tancar la Federació, no és un concurs de liquidació", ha dit. El president ha explicat a l'ARA que la decisió s'ha pres per dos motius, per "transparència i responsabilitat jurídica". Moral ha assegurat que els sous dels 60 treballadors "estan garantits". La FCH té 12.000 llicències, 600 equips i 125 club afiliats.

El passat mes d'abril, 66 de les 67 Federacions esportives catalanes van fer una roda de premsa conjunta per demanar solucions. Les subvencions de la Generalitat s'havien retallat un 60% i no podien suportar el pes de la crisi. Entre les mesures que va proposar el president de la UFEC, David Moner, hi havia la privatització del CAR de Sant Cugat i l'INEFC, així com reduir el personal de la secretaria general de l'Esport.

stats