FUTBOL
Esports 25/06/2013

Guardiola sedueix i Alemanya se n'enamora

Guardiola, en alemany, es posa a la butxaca el Bayern el primer dia

Isaac Lluch
3 min

MunicBenvingut Mr. Marshall. O: Willkommen , Pep. Pel cas és el mateix. Almenys per un dia. Almenys a Alemanya. En el país seriós i auster de la cancellera Angela Merkel es va desbordar ahir la fantasia, "una absoluta normal bogeria", com va titular en l'edició digital el Süddeutsche Zeitung . Es va presentar "un mag", "un guru", "un savi", "un pensador", tots ells vocables publicats ahir per la premsa alemanya. "¿Però què passarà si Guardiola no compren això de caminar sobre les aigües?", es va preguntar el Frankfurter Allgemeine Zeitung , per resumir el paper gairebé de messies amb què la Baviera que acaba de guanyar el triplet va abraçar ahir l'exentrenador del Barça.

" Guten Tag , Grüsse Got . Perdoneu el meu alemany". Amb un bon dia, una típica salutació bavaresa i la humilitat de reconèixer que tot li ve de nou, Guardiola no va trigar gens a posar-se l'entorn del Bayern a la butxaca. Es va expressar amb un alemany força correcte, malgrat que algun cop el van trair "els nervis" davant el pes de la història del club, va admetre: "Hi ha molt pocs clubs al món que són especials. El Bayern n'és un".

A Guardiola el preocupa més el club, l'equip, el pròxim entrenament, el pròxim rival que la Pepmania que ha arrencat al seu voltant. "El que sento avui és un regal, una felicitat. No només és ser aquí, sinó també que el Bayern hagi pensat que pugui ser aquí. Quan et truca un club com aquest t'has de posar ferm", va valorar el de Santpedor davant més de 230 periodistes provinents d'una dotzena de països.

Flanquejat pel president del Bayern, Uli Hoeness; el cap de la directiva, Karl-Heinz Rummenigge, i el director esportiu, Matthias Sammer, Guardiola va admetre que el seu pas pel Barça havia estat "meravellós", però que "necessitava nous reptes i el Bayern me'n va donar la possibilitat. Per aquest motiu, estic preparat per donar el millor de mi mateix".

Un alemany fantàstic

I ho vol donar des del primer dia. Pocs poden parlar en una mateixa roda de premsa català, castellà, italià i alemany. El seu primer desafiament, precisament comunicar-se públicament en la llengua germànica, el va superar amb molt bona nota. "M'he après el que volia dir de memòria. Ara quan em facin les primeres preguntes acabaré kaputt (trencat)", va bromejar el tècnic català, davant la rialla en ple de la sala de premsa de l'Allianz Arena. Un dels periodistes esportius més prestigiosos d'Alemanya, Uli Köhler, de Sky Deutschland , va reconèixer la seva "fascinació" per la primera aparició pública de Guardiola com a tècnic del Bayern. "S'ha mostrat simpàtic, carismàtic, humil. Avui s'ha guanyat molts cors a Alemanya".

No és només Pep Guardiola qui va donar mostres que sabrà adaptar-se perfectament al país. Un detall a la sala de premsa d'ahir desvela molt més: ni la seva dona Cristina ni la seva filla més gran, Maria, van optar per agafar els auriculars per on es transmetia la traducció simultània. Tots han fet colzes estudiant l'alemany des de Nova York.

Ben a prop de la dona, la filla gran i el Pere, el germà de Guardiola -els pares van optar finalment per no viatjar perquè eren "massa emocions"-, s'hi van asseure els auxiliars tècnics i amics de l'entrenador com l'exdirectiu blaugrana Evarist Murtra i el productor de cinema Jaume Roures. "El meu somni és que la teva família i el teu cos tècnic us sentiu aquí aviat com a casa, com a la vostra pàtria", va adreçar Sammer.

Somnis a part, però, Guardiola sap que tindrà molta pressió. "Vinc a un club que acaba de guanyar el triplet, però m'agafo el repte sense problemes", va indicar el tècnic, que, això sí, va demanar "temps" per aclarir com perfilarà el joc del seu equip. "M'encanta atacar. El Bayern ha de jugar bé i guanyar", va avançar en la seva innegociable declaració d'intencions.

Orgullosos de tenir Guardiola, Hoeness i Rummennigge no van dubtar de concloure: "Hem guanyat el triplet, sí. Però és més difícil mantenir-se que arribar-hi, i qui millor si no Guardiola per a aquesta missió".

Prou que ho saben a can Barça que ningú com Pep per mantenir la fam d'un equip. Prou que ho comencen a descobrir a Alemanya. Algú que en poc temps ordena prou bé l'endimoniada gramàtica alemanya, com no serà capaç d'ordenar cap a l'èxit un equip?

stats