Esports 18/01/2012

Guardiola: "Els precedents en el futbol no existeixen"

Nuria García
2 min
Josep Guardiola, just abans de començar la roda de premsa a la Ciutat Esportiva.

BARCELONA.Durant 45 minuts Pep Guardiola va analitzar el clàssic amb un to de veu pausat. El tècnic culer va portar la contrària a un Mourinho que al matí havia afirmat que ell ja s'ha guanyat el prestigi en defensar que en el futbol el prestigi cal guanyar-se'l cada dia. De fet, Guardiola va defensar que avui el seu equip no és favorit tot i que fa molts partits que no perd al Bernabéu, ja que "els precedents, en el futbol no existeixen". "Ho hem de tornar a fer, i això és maco. El dia 18 de gener a les deu de la nit començarà un nou partit", va afegir l'entrenador. I va continuar: "El crèdit, en el món de l'esport, no existeix. Cal tornar-se'l a guanyar. El dia que visquem del que ja hem fet, haureu de canviar d'entrenador i de jugadors, perquè no serviran. Si voleu el titular que digui que em sento favorit i que sóc més xulo que el veí... doncs no el tindreu".

Sense por al Bernabéu

Sobre com encarar el partit, Guardiola va dir: "Els partits allà són eterns, no s'acaben mai. Als equips que a la Lliga esperen a veure què passa, el Madrid sempre els fa gols. L'única manera de treure un bon resultat i de deixar l'eliminatòria viva és intentar guanyar el partit. Sempre que com a jugador he anat al Bernabéu pensant que hi ha un altre partit n'he sortit una mica escaldat".

Guardiola, que va confirmar que jugarà Pinto, també va parlar de la polèmica amb els àrbitres: "Jo no em vull equivocar i els àrbitres tampoc volen equivocar-se, però el futbol és un joc molt intens i ràpid i els àrbitres de vegades s'equivoquen". Per acabar, sobre la renovació d'Abidal va dir: "Trobar al mercat un jugador com ell és molt difícil, hauríem de rastrejar molt. És una persona que deixa marca en la gent a més de ser un gran jugador".

stats