INICI DE LA PRETEMPORADA
Esports 19/07/2011

Guardiola posa en marxa el quart projecte

Albert Solé
3 min
Guardiola, centrat El tècnic del Barça va dirigir La primera sessió en un ambient relaxat propi de l'inici d'una pretemporada després D'unes llargues vacances.

Visiblement més bronzejats que en marxar, els jugadors del Barça van aparèixer ahir per les instal·lacions del club en el primer dia d'entrenament. A molts se'ls notava cara de salut després del primer estiu amb unes vacances llargues de debò. Aquell tòpic tan gastat de carregar piles es feia visible en uns jugadors que cada temporada que passa es posen el llistó més alt, i que cada temporada tenen un repte més gran, però que no els espanta. Per davant els espera una temporada molt llarga -si arriben a les rondes finals dels campionats, com passa últimament-, en la qual hauran de tornar a defensar al camp els atacs que no només arribaran des del terreny futbolístic. Pep Guardiola va alçar el teló del seu quart projecte com a tècnic del Barça.

El club va anunciar que convocava 18 jugadors per a aquesta primera sessió, comptant que els cinc que estaven disputant la Copa Amèrica (Messi, Mascherano, Milito, Adriano i Dani Alves) tot just ara començaran les vacances, un cop n'han quedat eliminats. D'aquests 18 convocats, ahir al matí a primera hora es va saber que el Barça alliberava Bojan, perquè la seva marxa del club està a punt de fer-se oficial. I dels 17 restants, Puyol va treballar al marge i ni tan sols va fer la revisió mèdica com la resta.

Dos Santos, amb els 'grans'

Una de les sorpreses de la convocatòria per a aquest primer entrenament és la presència de Jonathan dos Santos. El jugador mexicà té fitxa del filial, però encara no ha fet cap sessió amb Eusebio Sacristán, tècnic del Barça B, i en canvi va començar la temporada amb els grans . En unes altres circumstàncies es podria interpretar aquest fet com un gest de Guardiola amb Dos Santos, una picada d'ullet per fer-li entendre que comptarà amb ell aquest curs en molts partits i entrenaments. Però la situació de Dos Santos va fer un gir radical des que va ser expulsat de la convocatòria de la selecció mexicana, juntament amb set companys més, per haver celebrat una festa amb prostitutes a l'habitació d'un hotel. El jove mexicà ja va demanar disculpes públiques un cop va aterrar a Barcelona, però el club sembla que li ha penjat el cartell de transferible -el Saragossa és l'equip que hi està més interessat-. De totes maneres, la versió oficial del Barça és que és amb el primer equip perquè dimecres els altres jugadors de filial que no siguin amb les seleccions sub-19 o sub-20, que són pocs, s'incorporaran als entrenaments del primer equip i possiblement també viatjaran a Split (Croàcia) per al primer amistós.

Així, els 16 jugadors convocats -menys Puyol- van citar-se ben d'hora al matí a la Ciutat Esportiva Joan Gamper de Sant Joan Despí, on els van fer unes analítiques. Posteriorment es van traslladar al centre mèdic del Camp Nou per completar la revisió mèdica, amb exercicis com la prova d'esforç o el control d'alçada i pes, i cap al migdia van tornar cap a casa. Unes hores més tard començava la temporada de debò, amb el primer entrenament a la ciutat esportiva.

Xavi, al gimnàs

A banda de Puyol, que continua el seu procés de recuperació de l'operació al genoll de l'1 de juny i que ahir només va sortir una estona curta a la gespa al costat del fisioterapeuta Juanjo Brau -que acabava d'arribar de l'Argentina un cop la selecció albiceleste de Messi, Mascherano i Milito va quedar eliminada-, l'altre jugador que no va saltar a la gespa va ser el segon capità, Xavi Hernández. El migcampista de Terrassa es va quedar al gimnàs fent "treball pautat individual", segons el comunicat oficial del club, encara que no es parla de cap lesió. Un altra novetat important de l'entrenament va ser el retorn de Juan Carlos Unzué, que després d'una temporada fora del Barça entrenant el Numància de Segona Divisió ha tornat per seguir encarregant-se de la preparació de Valdés i Pinto.

Des de la grada del camp principal de la ciutat esportiva es van mirar molt atents aquest primer entrenament la majoria de membres de la direcció esportiva del Barça: Andoni Zubizarreta, Narcís Julià i Albert Valentín.

stats