GAIREBÉ NO ES VA AIXECAR DE LA BANQUETA
Esports 03/03/2011

Guardiola, al peu del canó tot i la lumbàlgia

Per a Guardiola el dia d'ahir no va ser fàcil. Afectat d'una forta lumbàlgia, a diferència d'altres dies va donar indicacions sense aixecar-se gairebé mai de la banqueta de l'estadi de Mestalla.

Toni Padilla
2 min
El tècnic durant un dels moments en què va mirar  el partit dret.

Barcelona.Josep Guardiola va ser dubte fins a última hora. El pes del tècnic de Santpedor dins d'aquest club és tant que fins i tot els serveis de comunicació del club havien fet divendres un comunicat mèdic sobre l'entrenador. Afectat per una forta lumbàlgia, Guardiola va ser dubte fins ahir al matí, quan es va saber que malgrat tenir forts dolors a l'esquena, el tècnic finalment feia el desplaçament acompanyant la resta de l'equip.

Però que Guardiola patia era evident. El tècnic català, normalment tan actiu a la banda, va estar-se la major part del temps al costat de Tito Vilanova sense aixecar-se. Ho va fer alguns cops, però també se'l va poder veure gesticulant de dolor quan, de tant en tant, portat per l'emoció, feia algun gest.

Al final, de fet, Guardiola fins i tot va cedir la seva plaça a la sala de premsa de Mestalla a Tito Vilanova, ja que va preferir descansar i no comparèixer davant dels mitjans. Vilanova, doncs, com ja havia fet en la prèvia, va dir la seva davant de la premsa mentre el tècnic parlava amb alguns dels membres del serveis mèdics del club sobre aquests dolors que ja fa dies que arrossega, però que els últims dies s'han incrementat.

Primer triomf a Mestalla

Guardiola, però, volia ser a Mestalla perquè aquest partit el tenia marcat al calendari. El tècnic del Barça s'ha passat molts dies recordant a tothom que no es pot parlar de Lliga sentenciada, ja que encara cal visitar alguns dels estadis més complicats de Primera: Madrid, Sevilla i Vila-real. I Mestalla era el primer d'aquests camps. A més, a València el Barça hi ha guanyat una Copa contra l'Athletic, però amb Guardiola de tècnic, encara no s'havia pogut derrotar el conjunt valencianista a casa seva. I conscient que era un partit realment complicat, Guardiola havia meditat molt què calia fer per endur-se els tres punts.

Per això Guardiola volia ser-hi, per veure des de ben a prop com s'afrontava un matx en què hi ha haver un intel·ligent moviment de la pissarra, amb una línia de tres a darrer que va ser clau per aconseguir aturar el tercer classificat de la Primera Divisió.

Messi no s'atura

I per aconseguir aquest primer triomf a Mestalla, va caler un gol de Lionel Messi. El davanter argentí, que havia fallat una ocasió molt clara en el primer temps, en què va arribar a xutar tres cops contra la porteria de Guaita, va aconseguir finalment el que ja és el gol número 27 des del començament de la Lliga.

Amb Cristiano Ronaldo ancorat des de fa algunes setmanes, Messi de mica en mica es destaca en la classificació de màxim golejador, tant en Lliga com en la llista de la Bota d'Or. A més, per segona jornada consecutiva, Messi va marcar el gol clau. Contra l'Athletic va fer el que significava el 2-1, i per tant, els tres punts. A Mallorca va obrir el marcador amb un gol preciós de cap. I ahir, després d'haver topat amb Guaita i la falta de punteria, va poder fer un gol que va ser molt celebrat per Guardiola. Celebrat sense estridències. Perquè l'esquena no perdona.

stats