EL TO DE SEMPRE
Esports 03/05/2011

Guardiola desitja que ja sigui demà

Guardiola va intentar esquivar les preguntes sobre les denúncies i altres polèmiques, cansat de quatre clàssics en divuit dies, però no es va estalviar una defensa aferrissada de l'esportivitat dels seus jugadors.

Albert Solé
2 min
Pep Guardiola està concentrat al màxim per superar un Madrid a qui no veu mort encara.

Barcelona.Rodes de premsa de Pep Guardiola com la de fa set dies a Madrid no es repetiran gaire sovint. Aquell va ser un moment de rauxa totalment calculada perquè veia que els jugadors, l'entorn i Mourinho necessitaven un toc d'atenció. Però el discurs de sempre és el d'ahir: "Demà sortiran onze jugadors del Madrid molt bons, guiats per un entrenador molt competitiu que ens voldrà guanyar" i "Nosaltres juguem per arribar a una final, no juguem per eliminar el Reial Madrid", són dues frases que resumeixen el que és l'ideari guardiolista, ambició i màxim respecte per al rival, encara que sigui el Ceuta.

És per aquest motiu que el tècnic blaugrana no va poder evitar sentir-se molest per la denúncia del Reial Madrid -tot i que ho va dissimular molt bé-, en què els acusa de "conducta antiesportiva". "Quan el Madrid denuncia és perquè creu que té la raó, però això no vol dir que sigui real el que denuncia, i és un organisme superior qui decideix, i han dit que no procedeix; ells pensen que som antiesportius i jo penso tot el contrari". Per tancar aquest tema, tot i les nombroses preguntes, Guardiola va tornar a recordar a Mourinho el seu passat blaugrana: "En aquesta casa des de petits eduquem amb uns valors, i d'aquests demà n'hi haurà catorze a l'equip, i Mourinho ha estat quatre anys aquí i ho sap". A partir d'aquí, el tècnic no va voler acceptar més preguntes sobre aquesta polèmica, que ha embrutat molt, massa, aquesta sèrie de quatre clàssics, sobretot els dos últims, i responia a totes les preguntes amb un significatiu "Demà s'acaba tot".

Preparats per a tot

Pep Guardiola sempre intenta visualitzar com seran els partits, i en el d'avui té molt clar que no sap què farà el Madrid: "La sort de tenir una plantilla tan forta i potent com la del Madrid és que pot jugar de diferents maneres i hem d'estar preparats per a tot". El que sí que té clar el Barça és què ha de fer per guanyar: "Hem d'atacar però amb molt de seny, però si juguem especulant amb el 0-2 no tenim res a fer; hem de saber contra qui juguem i portar el partit al nostre terreny, que la pilota voli, amb poques conduccions, i que llavors els bons resolguin".

"L'Abi ha tornat"

Sense cap mena de dubte, tal com deia el tècnic del Barça ahir, la notícia del dia, després del partit en si, és que Abidal ja té l'alta mèdica. A Guardiola se'l veia enormement feliç quan explicava que el lateral francès entrava la convocatòria i que possiblement ja jugaria uns minuts: "Vam anar a parlar amb metges després de lesió de Milito, i els metges ens van dir que havia perdut pes però que podria jugar una estona, no els 90 minuts. I serà a la banqueta per ajudar-nos si fa falta. És una gran notícia!"

stats