Esports 15/02/2012

Guardiola: "El joc del primer temps ens convenia més"

L'entrenador assegura que el joc de la segona meitat ha estat més vistós però menys adequat per als seus interessos. Guardiola reivindica la dificultat de guanyar a domicili en un partit de Champions.

Martí Molina
2 min

BARCELONA."M'ho he passat més bé a la segona meitat, però ens convenia més el joc del primer temps". Així va resumir Pep Guardiola la victòria del Barça contra el Bayer Leverkusen (1-3) en una roda de premsa en què el tècnic va reivindicar el joc dels seus futbolistes i va assegurar que aquest és el camí que s'ha seguir.

"Els alemanys són més alts, més ràpids i més forts. I tenen una gran virtut, que és que quan sembla que es treuen la pilota de sobre, en un no-res et creen problemes. Al segon temps ens han perdut una mica el respecte que ens tenien i han creat ocasions", comentava l'entrenador blaugrana, que es mostrava "molt satisfet pel resultat". Tanmateix, advertia que l'eliminatòria no estava tancada: "El Bayer traurà l'orgull a la tornada i ens caldrà portar el partit on ens convé".

Guardiola va tornar a defensar els seus futbolistes -a qui va definir com a "artistes en l'art de competir"- i va donar molt valor a la victòria al BayArena: "Ja sabem que l'única manera d'anar bé és guanyant zero a quatre, i si no ho fem sembla que ens haguem quedat curts". Per tot això, assegurava: "Ara estem regulars, era abans que estàvem massa bé". "No podem esperar venir a Alemanya i que no ens creïn cap ocasió de gol", afegia.

El tècnic també va parlar sobre Xavi: "No està bé des de fa dies, m'agradaria fer-lo jugar però no pot".

El vestidor, satisfet però prudent

D'altra banda, Sergio Busquets també va assegurar que "l'eliminatòria no està sentenciada". "Ja sabem com són els alemanys. És un bon resultat però a la tornada haurem de tornar a sortir a buscar la victòria", comentava. El migcampista, que reapareixia nou dies després de fer-se un trau al genoll, va explicar que s'havia trobat "cansat" i que en alguna acció li feia mal, però que espera "agafar ritme" progressivament.

Cesc Fàbregas va afirmar que "l'eliminatòria està ben encaminada però no tancada" i va opinar que l'objectiu immediat era "centrar-se a preparar bé els dos partits de Lliga". "És una competició que afrontem tenint en compte que està molt difícil, però cal donar-ho tot perquè portem l'escut del Barça".

stats