BARÇA
Esports 03/10/2011

Valero Rivera "Guardiola sap que un dia deixaran de guanyar, està preparat"

Dimissió "Em vaig equivocar en dir que dimitiria si em xiulava el Palau, no en dimitir" Filosofia "Per ser entrenador primer has de saber molt bé el que dius, pensar el que dius i fer el que dius"

Albert Solé
2 min
Valero Rivera dirigint un partit de la selecció espanyola d'handbol.

Em pots definir el que significa el Barça per a tu?

És una part fonamental de la meva vida. Allà m'he educat, hi he estat professional 32 anys de la meva carrera de manera consecutiva (11 de jugador i 21 d'entrenador). Al Barça només li tinc agraïment per tot el que m'ha donat. El Barça és molt gran i tot el que fas allà és molt bo per a tu i per a l'equip, i això ho hem d'agrair sempre si som honestos.

De fet, per aquesta definició del Barça que fas et va citar Guardiola en el seu discurs al Parlament de Catalunya.

Cert, una dia li vaig comentar això, que mai li havíem d'exigir res al Barça perquè teníem la sort de ser allà i l'hi havíem d'agrair a la institució, perquè les condicions en què es treballa són les millors del món.

Trobes excessiu aquest reconeixement per un simple entrenador?

No, ho entenc perfectament. Estem necessitats de gent que faci la seva feina amb honestedat i humilitat, no n'hi ha tants. I el Pep és un exemple dins i fora del camp, exemple de treball, d'intensitat, de compromís... Ell és molt conscient que tot això li arriba, d'una banda, perquè fa les coses molt i molt bé, però sobretot perquè està en un aparador com el del Barça. I també sap que no sempre serà així, que l'equip deixarà de guanyar partits i de jugar igual que ara. I està preparat.

En el món de l'handbol, tu vas ser un ídol al Palau durant 20 anys, i tot i així vas acabar sortint en globus del Barça.

Bé, en globus no, el que va passar és que em vaig equivocar en dir en una entrevista amb la Mònica Terribas a TV3 que si el Palau un dia em xiulava marxaria, i em van xiular. Em vaig equivocar en dir-ho, no en fer-ho després. Ara, mai hauria d'haver dit allò.

Una coherència poc habitual en el món de l'esport.

Per ser entrenador, el primer és saber molt bé el que dius, pensar el dius i fer el que dius. No pots pretendre que la gent es quedi amb tu si vas fent tombs i no compleixes el que dius. Això ho he après a casa i al Barça.

stats