DECLARACIONS
Esports 20/11/2011

Guardiola: "La clau són aquests jugadors"

Martí Molina
2 min
Pep Guardiola va haver de justificar la presència de Messi.

BARCELONAPep Guardiola no va tenir dubtes a l'hora d'elogiar els seus jugadors després de la victòria còmoda contra el Saragossa (4-0). El tècnic blaugrana va assegurar que "la clau" dels èxits del seu equip "són els jugadors" i la seva actitud sobre el terreny de joc. "Després d'aquesta pallissa amb les seleccions, vénen i marquen quatre gols", comentava el de Santpedor.

L'entrenador va haver de respondre a les preguntes dels periodistes sobre l'alineació titular i en concret sobre el fet que Leo Messi acabés disputant els 90 minuts. "Pregunteu-li si estava cansat", responia, per acabar justificant que quan el Barça "domina el partit, els seus esforços són explosius però curts".

Sobre David Villa, que va començar el partit a la banqueta, va mostrar-se molt satisfet pels aplaudiments que va rebre mentre escalfava. "El públic del Camp Nou és generós amb els seus jugadors. Me n'alegro per Villa, perquè la gent és conscient del que ens dóna". A més, l'entrenador li va dir, just abans d'entrar al terreny de joc: "Avui marcaràs", tal com es va complir.

Les rotacions van estar a l'ordre del dia i Guardiola s'excusava recordant que "tard o d'hora" havia de fer descansar algun dels seus jugadors, tot i que va reiterar que estava "sorprès" per l'estat de forma amb què havien arribat després dels diferents compromisos internacionals d'aquesta setmana.

També va minimitzar el fet que ahir es registrés la pitjor entrada de les dues últimes temporades en un partit de Lliga (menys de 70.000 espectadors). "No hem de fer de l'excepció una norma, ja que el normal és tenir 80.000 o 90.000 espectadors. Era un dia plujós i d'hivern, i, per tant, és normal que molta gent hagi preferit quedar-se a casa".

stats