Esports 15/10/2011

Guardiola: "No sóc cap portaveu ni cap pacificador"

àlex Gozalbo
2 min

Barcelona.Dotze dies després de parlar en roda de premsa per última vegada, Pep Guardiola va tornar a posar-se ahir davant d'un micròfon. Amb la sensació de tenir més fronts oberts que altres vegades, el tècnic va mirar de suavitzar posicions.

Pep Guardiola tenia clar quin havia de ser ahir el seu paper: "No sóc cap portaveu ni cap pacificador, sóc l'entrenador del Barça. Procuro ser lleial a aquesta institució. Un club com aquest sempre genera notícies i més quan no hi ha futbol".

Quan li van començar a fer preguntes sobre el cas Uzbekistan, pel qual està sent jutjat Joan Laporta, el tècnic va intentar no concretar gaire: "Ja vaig donar una opinió respecte a vuit directius en una roda de premsa. No em costa repetir que no ho veia just. Sempre busco la pau institucional".

A l'entrenador del Barça li van preguntar per Bojan i les seves declaracions a El convidat : "Si alguna cosa no surt bé, sempre intento imputar-me'n la responsabilitat. Només tinc bons records de Bojan i entenc la seva decepció. És molt jove i d'aquí dos anys tornarà a aquesta casa. Li tinc molta estima i desitjo que li vagi tan bé com sigui possible. Ell sap que és un viatge d'anada i de tornada". Això què vol dir? "No sé si d'aquí dos anys seré al Barça, però si hi sóc, hauré d'intentar convèncer Bojan", va resumir Pep.

L'entrenador del Barça també va sortir amb èxit d'altres preguntes difícils, com la sanció a José Mourinho ("Tito Vilanova està bé i té el tema oblidat"), la lesió d'Éric Abidal ("Si hi ha un jugador responsable és ell") i fins i tot la continuïtat de Pinto ("A dia d'avui recomanaria que seguís una temporada més, ens dóna moltes coses i és un dels regals que ens endurem"). De manual.

stats