10/04/2012

Guardiola: "Menys riure i més córrer"

2 min
LA FORÇA DEL GRUP 
 Guardiola fent una xerrada ahir abans d'entrenar. Segons el tècnic, els jugadors toquen de peus a terra i no somien truites.

Tots els moments històrics pels quals ha passat aquest Barça seran recordats pel que va passar sobre la gespa i per alguna roda de premsa especial de Pep Guardiola. Afrontar el repte de ser el primer equip que remunta 10 punts a la Lliga al Madrid és un moment històric per al club, i la roda de premsa d'ahir serà la que l'acompanyarà ad eternum . Guardiola, amb coll alt i seriós, va utilitzar totes les seves arts oratòries per rebaixar l'eufòria i recordar la tasca titànica que afronta un equip amb baixes físiques i un munt de cansament acumulat.

El Barça rep avui (21 h) el Getafe, l'equip que va derrotar per primer cop el Barça a la Lliga, amb l'objectiu de situar-se a un sol punt del Madrid com a mínim 24 hores, ja que els blancs visiten demà l'Atlètic de Madrid en un partit molt dur. Guardiola sabia que l'empat del Madrid s'ha convertit en una arma de doble tall, ja que reforça la moral però crea un ambient d'eufòria excessiva al voltant d'un equip que encara no depèn d'ell mateix per guanyar la Lliga. "En tota la història de la Lliga ningú ha remuntat 10 punts al Madrid. Ara sembla que ja ho tenim i és una tasca dificilíssima. Quatre punts segueixen sent molts i molts punts, i més contra aquest Madrid. Es dóna per fet que guanyarem el partit al Camp Nou i aquí ens equivoquem", va recordar el tècnic català.

Guardiola va reconèixer que no sabrà fins avui si pot disposar de Piqué i Alves, amb molèsties físiques, però es va mostrar poc optimista, motiu pel qual Montoya podria ser titular al lateral dret davant d'un Getafe que ja no pateix per baixar i fins i tot aspira a Europa.

Home de futbol, el tècnic blaugrana va recordar que no hi ha manera de fer entendre que cada partit costa i cada rival et pot posar bastons a les rodes, de manera que va demanar centrar el discurs en cada partit: "No m'agradaria que, com a club, cometéssim l'error de pensar que en haver remuntat sis punts ara retallar-ne quatre més és fàcil. Queden encara molts partits i si no fem les coses bé ensopegarem. Haurem de tornar a fer un gran partit per guanyar el Getafe. Però hi ha més possibilitats de fallar en els pròxims partits que de no fallar, i encadenar 15 victòries és dificilíssim. I perdre temps pensant què faran els altres, un aspecte en què no podem incidir, és encara més difícil".

Guardiola va resumir l'actitud que vol en deixar clar que els jugadors "ja saben què han de fer, riure poc i córrer més: en aquesta plantilla durant aquests anys hi ha hagut molt poca relaxació". I ara tampoc en vol a l'entorn, i demana el suport de l'afició recordant que el Madrid encara té un coixí de punts. "No vull que ara comencem a mirar-nos el melic i a deixar de fer les coses que ens han portat fins aquí. M'interessen les nostres matemàtiques, no les que es fan a 600 quilòmetres". Per seguir guanyant, Xavi, Iniesta i Busquets poden tornar a l'equip titular, preparats per recordar que la bandera d'aquest Barça és la feina, no pas la supèrbia.

stats