Esports 27/08/2011

Guardiola: "Començar la Lliga amb dos títols dóna molta pau"

Josep Guardiola va voler donar el valor que es mereix al fet de tenir ja dos títols al sarró, davant d'equips tan imponents físicament com el Reial Madrid de José Mourinho i el campió portuguès, el Porto.

Martí Molina
2 min
Josep Guardiola ja és el tècnic que ha guanyat més  títols amb el Barça.

Barcelona.Feliç per haver guanyat la Supercopa d'Europa, el seu 12è títol des que és entrenador del Barça, Pep Guardiola va assegurar que "començar la Lliga aquest dilluns amb 2 títols a la butxaca dóna molta pau". I és que l'entrenador no només es va felicitar per aquest nou èxit, sinó també perquè els jugadors continuen demostrant que tenen "fam de títols".

Després de guanyar la Supercopa d'Espanya contra el Reial Madrid, ahir va aixecar la d'Europa, una competició a la qual el tècnic de Santpedor "dóna molt valor", pel fet que només s'hi pot arribar guanyant abans la Champions, i també perquè l'equip encara no està al 100% de les seves possibilitats. "No es pot jugar a aquestes altures de la temporada com ho vam fer a la final de la Champions. Aquí hi arribem en pretemporada", va dir Guardiola, que també es va queixar de l'estat de la gespa, molt malmesa.

L'entrenador va voler "tornar a felicitar aquests jugadors per la seva fiabilitat. Són únics i passaran a la història del club. Sempre penses que es cansaran de guanyar però sempre acaben responent, igual que a la Supercopa contra el Reial Madrid". I va dir: "Al Barça hem de fer això, entre tots intentar cuidar-los, recollir el millor possible dels que vénen i allargar al màxim aquesta generació, que és única".

Qüestionat sobre els noms propis, Guardiola va parlar de Messi, de qui es va limitar a dir: "Tots ho sabeu, no cal que us ho expliqui". I després va afegir: "També han jugat molt bé Keita, Xavi, Iniesta, Mascherano..."

I sobre Cesc, que ahir va marcar el seu primer gol amb el Barça en partit oficial, va dir que "és bo que hi hagi un punt de competitivitat, perquè així els que habitualment juguen no s'adormen, perquè saben que tenen gent al darrere".

Rosell: "El millor, l'afició"

Sandro Rosell també estava feliç després que el seu equip hagi aixecat un nou títol. "El més important és felicitar els nostres jugadors, llàstima que la gespa no estava en les millors condicions. Després felicitar l'afició, que com sempre ha estat cívica, gairebé 6.000 culers, és un goig, tots amb les samarretes posades. No és tan fàcil guanyar tants títols. El més important és que la institució es vagi fent gran", va dir. Malauradament, no tots els aficionats que van ser al Louis II van saber estar a l'altura i els Boixos Nois, que eren darrere d'un gol amb una gran pancarta, van encendre diversos cops bengales que van provocar molt de fum durant el partit.

Sobre Cesc, que va aixecar el seu segon títol en pocs dies, Rosell va dir que "ha estat arribar i moldre". El president va explicar que, quan entregaven els trofeus, el migcampista d'Arenys se li va acostar i li va dir: "Presi, sort que he arribat abans del 31, perquè si no em perdo aquests dos títols".

Del sorteig de la Lliga de Campions que va tenir lloc dijous i que va aparellar el Barça amb el Milan italià, on juga el davanter suec Zlatan Ibrahimovic, el president del Barça va dir: "És un jugador més. Nosaltres, a preparar-nos per intentar guanyar el Milan. Ens hem de preocupar de nosaltres i de ningú més".

stats