FUTBOL
Esports 30/06/2013

Segon amistós, segona golejada per a Guardiola

El Bayern ha golejat el modest Regen, de la setena divisió alemanya, per 1-9 en el segon partit del tècnic català

Isaac Lluch
2 min

MunicPoc ha trigat Pep Guardiola a innovar amb el seu Bayern. Segon partit de pretemporada, contra el Regen, de la setena divisió alemanya i segon sistema de joc diferent respecte al que va usar el seu antecessor, Jupp Heynckes, per guanyar el triplet la temporada passada.

Si en el primer amistós d’ahir dissabte contra un equip de penyistes del Bayern (1-15), Guardiola va optar per una base tàctica de 4-3-3, avui ha fet beure al campió alemany de la font cruyffista que porta a dins per dibuixar un 3-4-3 al camp. Només tres defenses inicialment (i un migcamp on la principal innovació ha estat veure-hi treballar el capità Lahm. En un partit de moltes provatures, el Bayern va acabar imposant-se (1-9).

Etern al lateral del Bayern i de la selecció alemanya, Lahm es va moure amb determinació com a interior, oferint-se per oxigenar el joc i per fer transicions ofensives. Sovint va trepitjar àrea i va crear perill connectant amb Franck Ribéry i Thomas Müller.

L’estrella francesa i l’atacant bavarès són altres vaques sagrades que han fet confiança de seguida a Guardiola i s’han avingut a canviar la seva demarcació habitual de la temporada passada. Ribéry ha jugat inicialment com a 10, mentre que Müller ha estat l’home més avançat.

Enmig de tantes proves, el Regen va aprofitar un desajustament de la defensa del Bayern per avançar-se als cinc minuts. L’heroi local, davant 11.000 espectadors, va ser Kopp.

Que no Klopp. Amb l’entrenador del Dortmund se les veurà ja Guardiola el 27 de juliol amb la Supercopa alemanya de per mig. Fins i tot es podrien trobar el dia 21 si tots dos equips arriben a les semifinals d’un quadrangular amistós a Mönchengladbach.

Amb mitja plantilla encara absent per vacances, lesions o compromisos de seleccions, Guardiola va fent lluir els joves del planter del Bayern. Talents ofensius com Weihrauch o Green van aprofitar per fer un cabàs de gols, Højbjerg per ordenar el mig del camp –serà la nineta dels ulls del tècnic- i Can per mostrar la seva polivalència.

En un partit amb dues alineacions diferents en cada part, Guardiola va posant a punt físicament els seus jugadors i els va instruint amb el seu segell personal. Per descomptat.

stats