Esports 18/08/2011

Guardiola: "Anem amb compte, algun dia algú prendrà mal"

El tècnic es va mostrar content per haver aconseguit el primer títol de la temporada, però va afirmar amb preocupació que la polèmica i la tensió dels clàssics farà que alguna vegada algú prengui mal.

N. García / M. Molina
2 min
Pep Guardiola, entrenador del Barça, durant el partit contra el Madrid.

Barcelona.Pep Guardiola no va amagar la seva alegria després d'aixecar la primera copa de la temporada, i més contra el Reial Madrid, que en el partit d'anada va semblar que estava més rodat i va dominar. "La clau va ser treure tan bon resultat en el partit d'anada", va dir Guardiola, que va afegir: "Hem hagut de fer un esforç titànic. Competir contra aquest rival tan fort i guanyar dóna més mèrit al que hem fet. Abans de jugar aquesta final no m'esperava aquest resultat", va dir el tècnic del Barça.

Sobre l'incident entre Tito Vilanova i Mourinho, Guardiola va afirmar: "Les imatges parlen per elles mateixes. Crec que no s'han de fer aquestes coses", va dir el tècnic, que va afegir: "Ells pensen que nosaltres ens tirem sempre i fem aquest tipus de coses, i nosaltres pensem tot el contrari. No ens convencerem, però anem amb compte, algun dia algú perdrà mal. Aquesta és la sensació que tinc després d'aquest partit". Sobre què s'ha de fer per aturar aquesta situació, el tècnic blaugrana va dir: "Per part nostra, nosaltres seguirem jugant a futbol i estarem tan callats com puguem. Jo no dic que tot sigui responsabilitat seva, però no ens convencerem. Nosaltres volem jugar a futbol el millor possible", va sentenciar.

El primer títol de Cesc

Cesc Fàbregas, que va disputar els últims 10 minuts del partit, va poder aixecar la primera copa com a jugador del Barça, la tercera en tota la seva carrera, ja que en els vuit anys a l'Arsenal només va aixecar dues copes. "Començar d'aquesta manera és impressionant" deia el migcampista amb alegria, que reconeixia que no s'esperava debutar perquè feia "quatre mesos que no jugava un partit de futbol". Qüestionat sobre la duresa dels jugadors del Reial Madrid, el d'Arenys hi va treure importància i va dir: "Són així, cadascú juga a futbol com vol o com pot".

En la seva roda de premsa, Pep Guardiola també va elogiar Cesc Fàbregas, a qui va fer debutar: "Amb 10 minuts n'hem tingut prou per veure com és Cesc. Quan nosaltres veiem en curt ell veu en llarg, té molta panoràmica, en aquest sentit ens anirà molt bé", va dir Guardiola, que va revelar que Alexis Sánchez no havia jugat perquè havia pres mal durant l'escalfament previ al partit.

stats