TENIS - COPA MASTERS
Esports 13/11/2012

Granollers i López, campions en dobles del Masters

Els catalans Marcel Granollers i Marc López van escriure ahir el seu nom al palmarès del Masters després de derrotar la parella índia Bhupathi i Bopanna per 7 a 5, 3 a 6 i 10 a 3 a la final.

Toni Padilla
2 min
Granollers i López, campions en dobles del Masters

BARCELONA.La parella de dobles formada pels barcelonins Marcel Granollers i Marc López va aconseguir ahir volar més alt que mai en aconseguir el títol de campions de la Copa Masters, després de vèncer els indis Mahesh Bhupathi i Rohan Bopanna per 7-5, 3-6 i 10-3, en una hora i 29 minuts. Els barcelonins escriuen el seu nom en un palmarès en què només un jugador català havia aconseguit fer-ho, el també barceloní Joan Gisbert, formant parella amb l'andalús Manuel Orantes a la final del 1975. Els també catalans Sergi Casal i Emilio Sánchez Vicario havien aconseguit jugar la final del torneig el 1988 i el 1990 sense sort.

Amb dos títols en el seu palmarès com a parella -Roma i Gstaad-, Granollers i López afrontaven ahir a Londres un dels duels més importants de la seva carrera conscients de la potència en el servei de la parella rival, favorita per la seva millor posició al rànquing de l'ATP. Però Bhupathi va evidenciar problemes servint ja des de l'inici i Granollers i López ho van aprofitar per donar el primer cop d'autoritat al partit i guanyar el primer set. López, que ha disputat diversos tornejos formant parella amb Rafa Nadal, i Granollers, que acumula tres títols individuals (València i Gstaad, el 2011, i Houston, el 2008), jugaven amb seguretat davant una parella a la qual ja havien guanyat aquest any sobre la terra batuda a Roma, a la semifinal del torneig. Els indis però, s'hi van tornar al segon set imposant-se per 3-6, i van aconseguir marcar diferències gràcies a un únic trencament de servei.

El títol doncs, es decidia en el tercer set, un set curt en què guanyava el primer a arribar als 10 punts. En aquest set els catalans es van mostrar autoritaris, ja que es van plantar en dos minuts amb un avantatge de 4-0 davant uns rivals desorientats, que van acabar cedint la final.

Tots dos jugadors van debutar com a parella fa relativament poc: el 2010 a Casablanca (Marroc), en un torneig en què ja van arribar a les semifinals. El que era llavors seleccionador de l'equip espanyol de la Copa Davis, Àlex Corretja, els va acabar assignant la missió de substituir Feliciano López i Fernando Verdasco com a duo oficial espanyol en la Copa Davis poc després.

La victòria a la final del Masters jugat a l'O2 Arena de Londres ha confirmat la trajectòria ascendent dels barcelonins, que a partir del pròxim 16 de novembre lluitaran a Praga per batre la República Txeca a la final de la Davis. Des del 2010, tots dos han guanyat premis per valor de 647.135 dòlars (uns 508.600 euros), una quantitat a què s'han sumat els 98.250 euros reservats per als guanyadors de la Copa Masters.

Djokovic, campió

A la final individual, el serbi Novak Djokovic es va imposar en dos sets a Roger Federer (7-6 i 7-5). Djokovic, que va patir amb el seu servei, va haver d'aixecar el resultat en els dos sets, ja que els va començar perdent tots dos per culpa d'un break . El jugador de Belgrad, que va salvar dues pilotes de set en el segon, guanya el segon Masters de la seva carrera, després de l'aconseguit el 2008 davant del rus Nikolai Davidenko. Federer, per la seva banda, es va quedar sense guanyar per setè cop la final, i va trencar una ratxa de dues victòries consecutives.

stats