LLIGA
Esports 25/10/2011

A Granada amb les cames carregades

Toni Padilla

El Barça inicia el camí per recuperar el lideratge de Primera Divisió, perdut per culpa de les grans intervencions de Javi Varas, a l'estadi d'un Granada a punt per viure una festa grossa aquest vespre a Los Cármenes. Els blaugranes no juguen a la ciutat andalusa des del 15 de febrer del 1976, quan van guanyar per 0-2 amb gols de Rexach i Marcial. Equip històric del futbol andalús que torna a l'elit enguany després de dècades al purgatori, el Granada espera amb il·lusió el campió europeu.

Per a Guardiola, el partit d'avui és una oportunitat d'or perquè els jugadors es treguin ràpidament de sobre la frustració per no haver sumat els tres punts davant del Sevilla. Segur pel bon joc demostrat pels seus deixebles davant l'equip de Marcelino, Guardiola pateix més pel cansament acumulat i les lesions que no pas pel seu joc, una aposta consolidada i segura encara que un dia la pilota no entri a la porteria rival. Després de dos dies d'entrenaments presidits pel bon humor, ahir el tècnic de Santpedor va ser prou clar a l'hora de parlar de les lesions i els problemes físics de jugadors com Puyol, que ha tornat a quedar fora de la convocatòria per unes molèsties al pubis.

Guardiola va voler recordar a tothom que tenen molt esforç acumulat: "Hi ha gent que no l'hem pogut tenir des del principi de temporada. El Xavi fa moltes setmanes que juga un partit cada tres dies, el Gerard no hi va poder ser des del principi, el Puyol està fora per uns petits problemes, a l'Alexis l'hem perdut... Hem d'anar molt amb compte amb les sessions d'entrenament, amb les càrregues. Hem de vigilar. Els jugadors juguen 60 partits per temporada, empalmant Mundials amb temporades, amb Supercopes... Això és molt de desgast. Quan ens pregunteu per les lesions, és per això. Des de fa tres anys llargs, aquesta gent arrossega molt desgast. Estic sorprès perquè crec que ens lesionem poc. Ells són molt forts, si no això no es podria aguantar". Per al partit d'avui de Granada, Guardiola només podrà comptar amb disset jugadors del primer equip més dos del filial (Montoya i Cuenca), a causa de les lesions de Gerard Piqué, Carles Puyol, Ibrahim Afellay i Alexis Sánchez. A més, Cesc Fàbregas fa poc que ha rebut l'alta mèdica i ja va jugar alguns minuts dissabte.

Amb un munt de lesions musculars des del començament de temporada, Guardiola va voler defensar la feina dels preparadors físics i els metges del club, i va posar l'accent en la força dels jugadors i en un calendari que no deixa espai per descansar. El Barça afronta ara dos partits (Granada i Mallorca) en què sumar els sis punts és imperatiu abans de volar cap a Praga per reprendre la Lliga de Campions. El partit contra els granadins és el quart d'aquesta sèrie de vuit que afronta el Barça en tot just quatre setmanes. I sempre jugant davant d'adversaris amb un grau elevat de motivació, conscients que sumar un punt davant del Barça pot tenir regust de glòria, com li va passar al Sevilla.

A Granada es freguen els ulls per poder veure el vigent campió, i somien poder donar la sorpresa, ja que durant les primeres jornades els homes de Fabri van superar el Vila-real, van oferir una bona imatge a Mestalla amb el València i van empatar a casa davant l'Atlètic de Madrid, en un partit en què van tenir bones ocasions per emportar-se els tres punts. El tècnic local tindrà les baixes de dos dels seus migcampistes titulars: l'algerià Yebda i el portuguès Martins, tots dos amb problemes musculars.

Un rival diferent

Guardiola, sempre respectuós amb els rivals, ja ha advertit de la situació: "Serà un partit diferent del que vam jugar contra el Sevilla. És un equip molt valent. Si ha pujat a Primera Divisió amb el mateix equip i el mateix entrenador deu ser per alguna cosa. Hem vist molts partits seus, perquè com que acaben de pujar en tenim poca informació, i en cap partit han estat inferiors al contrari. El Granada fa coses diferents de les que fa el Sevilla. Serà un altre tipus de partit. Ens trobarem altres problemes defensius, altres maneres d'atacar..."

Tot i el cansament i aquestes lesions que preocupen Guardiola, el tècnic català té prou jugadors per escollir el mig del camp. Davant d'un rival molt perillós a la contra, el Barça podria jugar amb una línia defensiva de quatre amb Adriano i Alves, que es projectarien en atac. Una defensa per ajudar Valdés a seguir sumant minuts sense rebre gols, i és que al Barça ja fa 607 minuts que ningú aconsegueix marcar-li un gol.