CAS DELS AVALS
Esports 07/03/2013

Godall: "La sentència no es pot executar"

L'advocat de Vicenç Pla es reunirà amb els del Barça per parlar del cas dels avals

Albert Solé
2 min
Godall: "La sentència no es pot executar"

Barcelona.El soci que ha guanyat la demanda contra Joan Laporta i set exdirectius més que els obliga a avalar 24 milions d'euros, Vicenç Pla, no està d'acord amb el que va dir Toni Freixa, el portaveu de la directiva del Barça, dilluns: que el club no està legitimat per demanar l'execució de la sentència. Per aquest motiu, l'advocat de Pla té previst reunir-se avui o demà amb els advocats del Barça per veure l'informe juridíc que va demanar el club per saber si ells poden demanar l'execució, i els informa que no. Segons va explicar ahir a l'ARA Robert Blanch, president de l'Associació en Defensa dels Drets dels Socis i Sòcies del Barça, que dóna suport a Pla, quan el seu advocat hagi parlat amb els del Barça i tinguin clar qui té dret a demanar l'execució de la sentència, es reuniran -previsiblement dimeces de la setmana que ve- per decidir entre tots si tiren endavant o es fan enrere.

L'ARA va parlar ahir amb un dels vuit exdirectius afectats per aquesta sentència, Alfons Godall, que es mostrava tranquil perquè considera que "la sentència no es podrà executar mai". Godall va fer servir el mateix argument que Jaume Ferrer, un altre dels afectats: "Aquesta sentència el que ve a dir és que el 2006, i durant els anys posteriors que vam ser directius, hauríem d'haver avalat, però no ara, que ja no hi som. Però si encara fóssim a la junta, també hauríem hagut de recalcular aquests 24 milions d'euros, ja que hi hauríem hagut de restar els beneficis dels anys 2007, 2008 i 2009. Tot i que també hauríem tingut la possibilitat d'haver dimitit i llavors deixaríem de tenir aquesta obligació".

En aquest sentit, el directiu Jordi Moix, que va ser company de Godall a la directiva del 2003, va explicar a RAC1 ahir: "Quan vam entrar, ja sabíem que aquells 8 dies, i les decisions que prenguéssim, serien de la nostra gestió. Els 60 milions de la infravaloració dels jugadors sabíem que els havíem de comptar com a pèrdues nostres". Respecte al canvi d'opinió de la junta directiva de Rosell amb relació a aquest tema, Godall creu que és per dos motius: "Algú li està fent veure que no té les mans tan netes com es pensa, i s'ha adonat que està donant una imatge de president rancuniós". És per aquest motiu que l'exvicepresident creu que a dia d'avui Rosell retiraria l'acció de responsabilitat.

Faus i Freixa

"A Sandro l'han embolicat Javier Faus i Toni Freixa, i ara ja ha arribat massa lluny, però si fos per ell es faria enrere, n'estic segur". Alfons Godall no està preocupat perquè l'Audiència Provincial hagi desestimat la impugnació de l'Assemblea de Compromissaris del 2010, en què es va aprovar tirar endavant l'acció de responsabilitat contra Joan Laporta, els seus directius i la seva gestió. "Al contrari, tinc ganes que es jutgi ja perquè llavors empastifarem també Rosell, ja que ell és responsable també de moltes de les decisions que ara ens imputen a nosaltres com a pèrdues. El meu advocat ho té tot preparat".

stats