25/06/2017

Els Globetrotters són divertits, però la NBA és millor

2 min
Lewis Hamilton, al traçat urbà de Bakú

El Gran Premi de l’Azerbaidjan ha sigut un homenatge als focs artificials de Sant Joan. Pura pirotècnia. Si ahir no vau veure la cursa i només en coneixeu els resultats, us podeu arribar a creure els que ens volen vendre la prova con una fita interessant.

Va ser d’allò més boja, sí, però amb un punt d’emoció una mica massa artificial.

Tant si us agrada el bàsquet com si no, segur que sempre us ho passeu bé veient els Harlem Globetrotters. Però, en qualsevol cas, segur que esteu d’acord que la majoria de partits de la NBA tenen una tècnica i, sobretot, un punt de rigor superior al d’aquests malabaristes de la pilota i la cistella.

Això no vol dir, però, ni que la prova d’ahir estigués malament, ni que de tant en tant sigui refrescant veure aquests xous. Però una cosa és l’esport, i una altra, l’entreteniment. La classificació de Bakú es va decidir gairebé per eliminació. Deu ser cosa de la influència de les 24 Hores de Le Mans del cap de setmana anterior.

Moltes vegades hem sentit la frase de “l’àrbitre no ha influït en el resultat”. Doncs ahir crec que, probablement, sí que ho va fer.

A Sebastian Vettel li van perdonar una vermella directa tot i l’agressió a un contrari sense pilota. L’alemany, enrabiat pel cop de fre que Lewis Hamilton va fer quan rodava darrere del cotxe de seguretat, mereixia un càstig superior als deu segons de stop&go que li van clavar pel cop de volant que li va etzibar al britànic. En tot cas, podríem debatre -i molt- sobre la netedat de la maniobra del de Mercedes, però no podem tolerar que el de Ferrari reaccionés com un nen petit. Sobretot perquè tot això passa a 300 per hora.

La d’ahir va ser una cursa estranya, amb Valtteri Bottas segon, tot i haver anat a una volta del líder; Lance Stroll, al podi per primera vegada, i Fernando Alonso puntuant per primer cop aquest any.

Això no hauria de restar mèrits a la victòria de Daniel Ricciardo, en contrast amb el resultat del seu company a Red Bull, que portarà cua. Max Verstappen va abandonar, altra vegada víctima del seu motor. Podríem criminalitzar Renault amb la mateixa intensitat amb què s’ha fet amb Honda en el cas de McLaren. Però és que Ricciardo va remuntar... amb el mateix motor de l’holandès. I no seria just. Com tantes vegades.

stats