Esports 06/08/2013

El Girona denuncia manipulacions

La Lliga ha anunciat que investiga tres partits de Primera i sis de Segona

Marta Mauricio
2 min
El porter Dani Mallo, abans de sortir a la gespa amb la resta de companys durant un partit de l'última temporada.

Barcelona.El president del Girona, Joaquim Boadas, va denunciar ahir durant una roda de premsa celebrada al Consell Superior d'Esports que el 2 de juliol el president del Racing, Ángel Lavín, i l'expresident Francisco Pernía es van presentar a la ciutat gironina i li van proposar la signatura d'un document, amb data 10 d'abril del 2013, en què reconeixien davant el club de Santander que hi havia hagut irregularitat en l'alineació del partit en què es van enfrontar. "Ens van oferir firmar el document a canvi de cedir-nos un jugador. També ens van dir que rebríem altres compensacions que no constarien enlloc. Ens els vam treure de sobre i vam tancar el tema", va dir Boadas.

Nou partits investigats

En la mateixa roda de premsa, el president de la Lliga de Futbol Professional (LFP), Javier Tebas, va reconèixer que la Fiscalia Anticorrupció investiga una presumpta trama de compra i venda de partits de la temporada passada -en concret, s'investiguen tres partits de Primera i sis de Segona-. Un dels partits investigats és el Girona-Xerez, que va acabar amb victòria del conjunt andalús, que aleshores ja havia baixat matemàticament de categoria. Segons va explicar el president del club català, l'excapità del Girona Dani Mallo li va dir que un jugador del Xerez s'havia posat en contacte amb ell i li demanava 120.000 euros per deixar-se guanyar. "Nosaltres vam dir que no. Perquè guanyem o perdem pels nostres mèrits".

Per la seva banda, Dani Mallo, actualment porter del Lugo, ha posat en mans dels seus advocats les insinuacions sobre aquesta suposada trama. L'exjugador del Girona assegura que si finalment emprèn accions legals ho farà amb l'objectiu de "destapar qui ha abocat mentides o insinuacions delictives" sobre la seva persona, després que diversos mitjans publiquessin que havia estat ell el que va oferir la possibilitat al Xerez d'adulterar el partit. El president del Girona va defensar el seu exjugador i creu que va actuar correctament. "Ens va traslladar el que li havia arribat, i veient després el partit i la celebració dels jugadors del Xerez, impròpia per haver perdut la categoria, crec que no m'equivoco".

Tres de les nou sospites de la LFP es fonamenten en índexs d'apostes i en informacions sobre esdeveniments anteriors i posteriors als partits, segons va anunciar Tebas. "No diré de quins partits es tracta perquè crec que podria perjudicar la investigació, però les sospites són per diversos motius", va afegir.

Ahir Boadas també va rebre el suport del secretari d'estat per l'Esport, Miguel Cardenal, que va elogiar l'actitud del Girona i va assegurar que no es toleraran actuacions contràries a la integritat esportiva. "Cal un futbol net en què no hi hagi cap acció contrària al bon ordre esportiu i als valors més genuïns de l'esport", va dir.

stats