Futbol
Esports 02/08/2013

Ganso: “Neymar i Messi seran la parella perfecta del futbol mundial”

L'amic i excompany del crac brasiler al Santos no té dubtes que el debutant avui al Gamper “triomfarà” al Barça. En conversa amb l’ARA, assegura que Neymar s’adaptarà ràpidament al Camp Nou i s’entendrà amb Leo Messi

Isaac Lluch
2 min
Neymar i Adriano a l'avió / FCBARCELONA

MunicSi algú coneix bé Neymar és el seu amic i company al Santos, Paulo Henrique Ganso. Aquest talentós migcampista encara no fa un any que va deixar de jugar al costat de la nova estrella blaugrana per fitxar pel Sao Paulo, però la sintonia es manté fora del camp. Neymar ha estat aquest estiu el padrí de la boda de Ganso. “És una persona molt especial a la meva vida”, confessa.

Però com està assumint Neymar el repte del Barça? Amb quina personalitat? Quines dificultats l’esperen? “Pel seu caràcter, Neymar aconseguirà adaptar-se ràpidament al Barcelona. Ja va aconseguir fàcilment assumir les tàctiques de la selecció brasilera, així que tot li anirà bé. Jo l’animaré molt perquè pugui treure tot el futbol que porta a dins”, indica Ganso.

Amb el Brasil, Neymar es va doctorar amb una memorable actuació a la Copa Confederacions, incloent-hi la final davant la selecció espanyola, en què va marcar un golàs a Iker Casillas. “Li faltava un partit important i ho va aconseguir, i ara està sent respectat al futbol mundial”, afirma el futbolista paulista, que fins fa poc també formava part de la 'seleçao'.

Ganso, però, s’ha estancat. I Neymar? “Triomfarà. És un geni de la pilota i al Barça la tocarà molt. Representarà molt bé la samarreta del Barcelona”, assegura el jove migcampista, que revela que quan compartien vestidor al Santos, l’avui crac blaugrana ja li parlava “sempre” de Messi. “Neymar fa molts anys que està il·lusionat amb això. És molt feliç i està molt content, i aquesta felicitat l’aconseguirà transmetre dins del camp”, apunta Ganso. “La combinació amb Messi serà bona. Ho tenen tot per fer el que s’espera d’ells. Penso que serà la parella perfecta del futbol mundial”, remarca.

Neymar s’estrenarà avui al Gamper davant l’afició del Camp Nou, però ja va debutar a Polònia uns minuts en què va ser cosit a coces. “El futbol europeu és així, amb molt contacte, i patirà una mica, perquè Neymar és molt hàbil i molt ràpid”, somriu Ganso. “Però aprendrà d’això i mostrarà tota la seva qualitat. Està ben acostumat als cops i s’adaptarà ben aviat”, conclou.

Ganso ha estat a Munic amb el Sao Paulo, que ha acabat últim de l’Audi Cup després de perdre contra el Bayern (2-0) i el Milan (1-0). El torneig l’ha guanyat l’equip de Pep Guardiola en imposar-se en la final d’aquest quadrangular al Manchester City (2-1).

stats