RUGBI - SIS NACIONS
Esports 18/03/2012

Gal·les guanya França i completa un 'grand slam' històric

Ferran Vital
1 min

BARCELONA.La selecció de Gal·les va superar França per 16-9 a l'Estadi del Mil·lenni de Cardiff i va aconseguir el grand slam del Sis Nacions, el tercer títol que suma en els últims vuit anys.

Els homes de Warren Gatland arribaven a la cinquena i última jornada del torneig com a líders invictes de la competició i necessitaven vèncer França per aconseguir el grand slam .

Molts analistes coincidien a apuntar que França no posaria tota la carn a la graella en el seu partit contra Gal·les, a causa de la seva posició (incapaç de lluitar pel títol) i el seu paper de jutge (una victòria gal·la podia posar el campionat en safata a l'etern rival anglès). Rés més lluny de la realitat. Els dos equips van pugnar en una dura batalla, potser a causa de l'ombra allargada de la semifinal de fa uns mesos a la Copa del Món de Nova Zelanda, quan França va privar els miners d'accedir a la seva primera final mundialista de la història.

Escòcia, per la seva banda, va perdre a Roma contra Itàlia (13-6) i, en no poder sumar cap punt durant el Sis Nacions, es va endur la cullera de fusta . A més, Anglaterra va guanyar Irlanda (30-9).

stats