RUGBI - SIS NACIONS
Esports 17/03/2013

Gal·les derrota Anglaterra i s'emporta el Sis Nacions (30-3)

Ferran Vital
2 min

BarcelonaGal·les i Anglaterra es veien les cares al Millenium Stadium de Cardiff, en el partit de rugbi més important de l'any a Europa. En joc el títol del Sis Nacions, i l'opció que Anglaterra pogués completar un triplet històric emportant-se també la Triple Corona (títol que s'emporta l'equip que derrota les altres nacions del Regne Unit i Irlanda) i el Grand Slam (el màxim guardó, que guanya l'equip que completa el torneig amb ple de victòries). Gal·les havia de guanyar de més de set punts de diferència per emportar-se el torneig i revalidar el títol aconseguit l'any passat, per bé que no podia optar a revalidar el Grand Slam ni la Triple Corona en haver perdut a la primera jornada d'aquest campionat contra Irlanda en un partit per oblidar.

El partit va ser molt intens i disputat, amb dos equips que lluitaven aferrissadament per cada pam de gespa. Els gal·lesos van portar la iniciativa del joc amb un rugbi molt dinàmic i ofensiu, mentre que els anglesos -fidels al seu patró de joc- consolidaven la seva defensa i amenaçaven amb ràpids contraatacs. Gal·les tancava els primers quaranta minuts de joc amb 9 a 3 al marcador, a un sol punt del diferencial que necessitava per prendre el Sis Nacions als anglesos. La segona meitat, però, va canviar totalment el guió. Els gal·lesos van anotar dos assajos mitjançant l'aler Alex Cuthbert i, amb xuts a pals de Biggar i Halfpenny, tancaven un 30 a 3 històric davant l'èxtasi dels seguidors gal·lesos, entregats al vendaval ofensiu del seu equip.

Gal·les, la nació europea on el rugbi és l'esport rei, mantindrà el títol de campió europeu un any més. Anglaterra, per la seva banda, ha perdut alguna cosa més que la possibilitat de firmar un triplet que no és capaç de completar des del 2003, ara ja fa deu anys.

stats