OK LLIGA
Esports 22/10/2011

Gaby Cairo: "Volem recuperar l'OK Lliga: no fer-ho serà un fracàs"

Fidelitzar "Volem que els que vinguin a veure'ns se sentin identificats amb nosaltres" Oblidar "Els jugadors saben què van fer malament l'any passat"

David R. Jover
2 min
Gaby Cairo, entrenador del Barça Sorli Discau, al davant del Palau Blaugrana.

Gaby Cairo va arribar a Catalunya amb 20 anys i després de passar pel Noia i el Reus va marxar al Barça, on va jugar onze anys i ho va guanyar tot. Ara, als 42 anys, és el primer entrenador del Barça Sorli Discau, que ahir va encetar un nou projecte disputant la final de la Supercopa d'Espanya.

Com arriba l'equip a aquest inici de la temporada?

Sempre tens la sensació que pots polir alguna cosa més, però hi arribem bé físicament. Falta una mica de conjunció, però intentarem compensar-ho amb les nostres ganes de guanyar.

Què cal millorar respecte a la temporada passada per tornar a guanyar?

He parlat amb els jugadors que no es trobaven còmodes. Els he dit que cal fer unbreaki mirar cap endavant. Corregir errors i només pensar en el que podem fer... Saben què van fer malament i saben que els ajudaré a millorar.

I què vols veure d'ells a la pista?

Vull que els jugadors se sentin identificats amb l'actitud que jo tenia a la pista. Que entre ells s'encomanin alegria. Que puguin gaudir guanyant títols, que se sentin realitzats.

A la porteria, Egurrola o Sergi Fernández?

Tinc dos grans porters i això és una seguretat per a mi. A la Lliga crec que jugaran la meitat de partits cadascú. Ells tenen moltes ganes de fer-ho bé, perquè la temporada passada ho haurien pogut fer millor.

Borregan, Panadero i el mateix Egurrola van jugar amb tu.

Al principi va ser una situació estranya, però de mica en mica tots hem trobat el nostre lloc. Saben que els tinc molta confiança. Ara m'estan ajudant molt perquè no amaguen res.

Quin és el repte d'aquesta temporada?

Volem recuperar l'OK Lliga: no fer-ho serà un fracàs. És la màxima prioritat.

I veure més gent al Palau...

Per descomptat. Tenim un objectiu, que és arrossegar més gent al Palau i que els 100, 300 o 1.000 que vinguin estiguin fidelitzats. També hi hem d'ajudar nosaltres.

Les xarxes socials hi poden ajudar?

I tant, per exemple Twitter. Jo interactuo molt amb la gent, també perquè de vegades no se saben els horaris amb prou temps i els puc ajudar.

Mai tens un no per als mitjans de comunicació.

Els mitjans són essencials per al nostre esport, per fer-lo créixer. Els meus jugadors i jo hem de fer-nos visibles a la gent, que ens coneguin. És un sacrifici que cal fer.

I si els resultats no acompanyen, seràs tan visible?

Sí, jo no m'he amagat mai. Quan era capità sempre vaig donar la cara i això no canviarà. No deixaré de posar al Twitter que un dia empatem o perdem.

Què et diu el nom de Carlos Figueroa?

És el millor entrenador que he tingut mai. Metòdic, amb idees clares, i va tenir un gran equip, com em passa ara a mi. Vaig aprendre moltes coses d'ell.

Ser entrenador i, al mateix temps, secretari tècnic és massa responsabilitat?

Tinc les coses molt clares. Jo decidiré qui ha de seguir, qui no o qui cal fitxar. Però en aspectes econòmics el responsable és Joan Carles Raventós.

stats