FUTBOL INTERNACIONAL
Esports 29/08/2013

Guardiola elogia Mourinho i evita comparacions amb el Barça

El tècnic del Bayern esquiva qualsevol polèmica amb el seu homòleg del Chelsea i admet que té l’obligació de fer triomfar el seu nou equip amb un estil diferent del del Barcelona

Isaac Lluch
2 min

PRAGAPep Guardiola està davant de la seva estrena internacional amb el Bayern. El campió alemany i d’Europa disputa demà la final de la Supercopa europea davant el Chelsea de José Mourinho. La possibilitat d'aixecar un nou títol segur que li fa venir sensacions semblants a les experimentades a Can Barça. També enfrontar-se al portuguès li resultarà familiar.

Però per esquivar qualsevol polèmica amb el seu homòleg, Guardiola no ha dubtat a elogiar-lo: “Tinc un gran respecte per la seva carrera. Intento aprendre de tots els entrenadors del món i també d’ell. Intentaré guanyar-li la Supercopa i ell també a mi. Això és tot”, ha respost amb naturalitat.

“Mourinho és un mestre del contracop. Els organitza molt ràpid. Quan perds la pilota, estàs mort”, ha remarcat l’extècnic blaugrana.

En referència al seu pas per Can Barça, Guardiola ha agraït la “increïble” oportunitat de viure tants títols, però ha recordat que “necessitava una pausa”. “L’única raó que marxés va ser el temps. Després necessitava nous reptes i per això sóc a Alemanya”.

“Espero que la final de la Supercopa no sigui l’última final que visqui amb el Bayern. Estic convençut que a la primavera estarem en disposició per lluitar per títols”, s’ha esperançat. Li queda molt de marge d’actuació i millora al Bayern. “De moment els jugadors m’estan ajudant més a mi que jo a ells. Un entrenador té l’obligació d’adaptar-se als seus futbolistes, i aquests són diferents dels del Barça. Al Bayern jugarem de forma diferent de com ho vam fer a Barcelona”, ha exposat, sense voler viure del passat. “Els rècords queden en el meu cap i en el meu cor, però també passen. Ara sóc al Bayern i intentaré donar el millor aquí com ho vaig intentar al Barça”, ha conclòs, al temps que ha assegurat que vol estar “el màxim temps possible al Bayern” però que tard o d’hora acabarà volent provar l’aventura d’entrenar al futbol anglès.

stats