El Mallorca naufraga a Ponferrada (3-1)

Els vermells tornen a mostrar la seva cara més pobra i cauen sense pal·liatius a El Toralín

Ara Balears
Vallejo ha maquillat el marcador. / LFP

PalmaEl Mallorca ha naufragat a Ponferrada. Els vermells acomiadaran l'any de la pitjor manera possible, i no només per la derrota contra la Ponferradina, sinó perquè es va tornar a veure un equip pobre, sense idees, que ha estat superat clarament. Sense pal·liatius. Si l'objectiu és mirar per amunt, les coses hauran de canviar molt. I més, quan Karpin ja havia reclamat més intensitat i concentració. No s'ha vist.

Amb Marco Asensio desaparegut, el Mallorca ha estat un pla pla. Simple. Si en les setmanes anteriors Karpin no estava preocupat perquè l'equip generava ocasions però no era capaç de transformar-les, després del duel contra la Ponferradina sí que es pot preocupar. A banda del gol d'Álex Vallejo, que només ha servit per maquillar el resultat final, en els noranta minuts el Mallorca només ha disposat de dues ocasions. Una a cada part.

La Ponferradina s'ha avançat en el marcador gràcies a una diana de Yuri. I se n'hauria pogut anar al descans amb dos gols d'avantatge si Lucas hagués encertat la seva rematada. El Mallorca era dominat. No trobava la manera de desfer-se del domini local.

La segona part ha començat amb un esglai dels grans per la defensa vermella. Álex Vallejo ha salvat el segon sobre la línia després que amb una jugada d'estratègia la Ponferradina hagués desmuntat la defensa del Mallorca. Si a l'inici del segon acte l'esglai ha estat a la porteria defensada per Cabrero, en el 52 els tremolors han canviat de bàndol. Però incomprensiblement Scepovic no ha estat capaç d'empènyer la centrada de Marco. Estava damunt la línia de gol. Era l'empat.

I el que és el futbol: del que hauria estat l'empat s'ha passat al 2-0. Adán ha transformat un rebuig en un gran gol en engaltar una pilota a la frontal que ha entrat per l'escaire de Cabrero. No hi podia fer res, el porter.

El tercer ha arribat en un penal per mans de Bigas. L'àrbitre, Figueroa Vázquez, no ha dubtat assenyalant sense pensar-s'ho els onze metres després d'amonestar-lo. Yuri no ha tingut contemplacions i ha marcat el tercer, el segon del seu compte particular. I si no hagués estat per Cabrero, el marcador hauria estat més ampli.

El Mallorca ha tornat a mostrar la seva pitjor cara en el darrer partit de l'any 2014.

PONFERRADINA: Dinu, Carpio, Castañeda, Lucas, Alan Baró, Acorán, Andy, Adán (Paglialunga, 68'), Jonathan, Berrocal (Tete, 73') i Yuri (Sobrino, 72').

MALLORCA: Cabrero, Cendrós, Kasim, Bigas, Saborit, Álex Vallejo, Javi Ros (Abdón, 63'), Pereira (Fofo, 69'), Arana (Markovic, 59'), Marco i Scepovic.

GOLS: 1-0: Yuri (27'); 2-0: Adán (52'); 3-0: Yuri, de penal (66') i 3-1: Álex Vallejo (77').

ÀRBITRE: Jorge Figueroa Vázquez (Comitè andalús).

TARGETES: Arana (23'), Baró (45'), Bigas (65') i Lucas (76'),

ESTADI: El Toralín. Més de 5.000 espectadors.