EXPEDICIÓ A DOHA
Esports 15/11/2011

"La Fundació Qatar té valors del Barça"

El president del Barça aprofita el seu viatge a Doha, on avui farà una conferència en el marc del congrés Aspire4Sport, per exportar la imatge del club al món àrab i reforçar l'acord de patrocini amb Qatar.

Natalia Arroyo
2 min
Sandro Rosell dóna la mà al director de Qatar Sports Investment, Saif Ali al-Hajari, després d'anunciar l'acord de patrocini el desembre del 2010.

Barcelona.En una entrevista concedida a la cadena Al Jazeera Sports News, Sandro Rosell va parlar dels principals temes d'interès del dia a dia del Barça, com ara els èxits del model de La Masia, la rivalitat amb el Reial Madrid de Mourinho, les polèmiques amb els traspassos d'Eto'o i Ibrahimovic, la renovació de Guardiola i la remodelació del Camp Nou. A més, Rosell va tornar a expressar la seva alegria per l'acord signat amb la Fundació Qatar el desembre de l'any passat: "Va ser la recerca d'ingressos i la voluntat de globalitat el que ens va dur a la Fundació Qatar. És un bon acord, amb una institució que té uns valors que agraden al Barça".

El president blaugrana lidera una expedició formada també per Andoni Zubizarreta, director tècnic, i Carles Folguera, director de La Masia, que avui participaran en una conferència al congrés esportiu Aspire4Sport que tindrà lloc a l'Aspire Dome de Doha, a Qatar. Aprofitant la seva estada al país àrab, Rosell va aparèixer a la televisió per expressar "l'orgull que sent en veure l'afició pel Barça que hi ha al món àrab".

Modernitzar el Camp Nou

Més enllà de les qüestions esportives i dels bons resultats del Barça en les últimes temporades, que Rosell va desitjar "que durin encara molts anys més", l'entrevista va servir per conèixer les intencions de la seva directiva en relació al futur del Camp Nou. El president va explicar que l'estadi "té 54 anys i necessita una reestructuració per dins i per fora" però s'han d'avaluar diferents projectes per veure quina remodelació es du a terme i quin cost té. Una de les propostes que s'hauran d'estudiar més a fons serà l'ampliació de la capacitat de l'estadi, una opció que el president només preveu si la inversió "val la pena". "El Camp Nou és un gran estadi, però volem que sigui encara millor i més modern", va concloure.

El periodista d'Al Jazeera també va tenir molt d'interès a saber si Guardiola renovarà el seu contracte o no. Rosell va tornar a oferir carta blanca al tècnic blaugrana, de qui va dir que és "una persona humil i molt treballadora", res a veure amb la imatge "d'arrogància" que s'està escampant d'ell després de les últimes crítiques d'alguns dels seus exjugadors. Preguntat pel traspàs d'Ibrahimovic, com també pel d'Eto'o i Ronaldinho, Rosell es va limitar a dir que "totes les decisions les pren el Barça i no s'han de personalitzar".

En un altre context, Rosell va afirmar que "hi ha gent que té ganes que el Barça no funcioni bé i intoxica des de fora". "Alguns ho fan perquè són rivals esportius i, d'altres, per rivalitat política". La línia a seguir pel club, diu, és "treballar sense mirar què diuen els altres".

Finalment, el màxim mandatari blaugrana va exposar una idea de futur, basada en una Champions amb el doble de clubs i una Lliga amb 16. D'aquesta manera, creu, "la competició seria més curta però de més qualitat". "És complex i s'ha d'estudiar bé com ho fem", va acabar.

stats