ENTREVISTA A: MIREIA BELMONTE
Esports 23/07/2011

"El Fred m'ha donat molta confiança en mi mateixa"

Medalles? No em puc quedar amb cap, ja que en les quatre proves en què competeixo estic entre les primeres del rànquing per marca, dependrà del dia que tingui

A. Solé
2 min
"El Fred m'ha donat molta confiança en  mi mateixa"

Els 200 m estils és la prova en què tens més esperances de medalla?

No ho sé, no em puc quedar amb cap, ja que en les quatre proves en què competeixo [800 m lliures, 200 m i 400 m estils i 200 m papallona] estic entre les primeres del rànquing per la marca que he fet aquest any, i esclar, dependrà del dia que tingui.

Tot i que vas ser al Mundial de Roma del 2009, però sense gaire protagonisme, què és més important per a tu, un Mundial o uns Jocs?

Per a mi són igual d'importants, encara que en els Jocs Olímpics hi va gent molt preparada perquè es fan cada quatre anys, i els Mundials són cada dos. Però per mi també hi ha molt nivell en un Mundial com aquest.

Des del 2009 estàs sota les ordres del francès Fred Vernoux. Has notat el canvi d'entrenador?

És un programa d'entrenament molt diferent al que havia fet fins que va arribar ell, tant a la piscina com al gimnàs, m'ha donat molta més confiança en mi mateixa.

Des de Dubai ets la gran esperança de la natació catalana i espanyola. Notes la pressió, ni que sigui pel munt d'entrevistes que et fem?

Sí que es nota, quan s'apropa un campionat, que els mitjans veniu més, però jo sóc la primera que em poso pressió, i miro de diferenciar la pressió bona de la dolenta.

A aquest nivell de natació d'elit, és tan important la tècnica com estar centrat mentalment, no?

La natació és un esport molt físic però també té una part mental important. Amb les hores que ens passem a l'aigua, si no estàs bé el cronòmetre ho reflecteix, i aquí no hi ha un company per cobrir una errada, com ens els esports en equip.

Amb què tornaries satisfeta?

Amb el màxim nombre de finals possibles, res més.

stats