HANDBOL: LLIGA ASOBAL
Esports 22/05/2011

El Fraikin, a un gol de jugar la Champions

David R. Jover
2 min
Iker, emocionat després de rebre un guardó.

Barcelona.L'handbol a Granollers està viu. L'espurna d'aquest club històric sembla que no s'acabarà mai. Però si un dia acaba, no serà pels jugadors, que ho donen tot a cada partit, sinó per la gestió, que aquest any ha estat nefasta.

Ahir el Fraikin BM Granollers va jugar-se l'accés a la pròxima edició de la Lliga de Campions a casa, tot i que depenia del resultat que es produís a Valladolid. Els homes de Manolo Cadenas van fer la feina, com sempre, i van guanyar per 33-31 el BM Toledo, però es van quedar a un gol d'assolir el somni de la Champions. L'Ademar de Lleó va vèncer a la pista de Cuatro Rayas Valladolid per un gol de diferència, 27-28. El triomf per la mínima ja servia a l'equip lleonès per aconseguir la tercera plaça, que també la volia el conjunt vallesà. Però no va ser així. Amb la derrota de l'equip val·lisoletà, el Granollers es condemna a jugar la Recopa d'Europa, que tot i així ja és un èxit rotund en una temporada espectacular, sublim.

La majoria dels jugadors que integren la plantilla del Fraikin fa uns nou mesos que no cobren. La situació, per tant, és insostenible, un drama per a les famílies d'aquests jugadors, que no tenen cap sou desorbitat i que noten, com qualsevol altre, els desajustos i el retard a l'hora de cobrar.

El capità de l'equip, Álvaro Ferrer, va declarar després del partit: "No som optimistes amb la situació que vivim"."Pensar en el futur, veient el que ens passa ara, no seria ètic", va explicar Ferrer, que tot fa pensar que marxarà a jugar a Lleó la pròxima temporada.

L'encara capità també va deixar clar que el Granollers és molt més important del que alguns dirigents del seu club es creuen. "Aquest és un club històric, hi ha gent que ha suat i lluitat molt per aquesta samarreta i nosaltres, els jugadors, ens mereixem un respecte", va comentar. A més, va voler explicar a tot el públic que tot i que l'handbol és un esport d'elit, quan els jugadors estan diversos mesos sense cobrar també ho passen molt malament. "Que ningú es pensi que cobrem 10.000 euros cada mes perquè no és així. Fa nou mesos que no cobrem i la nostra situació és un drama. Nosaltres hem fet la nostra feina, i molt bé, i ara només esperem que puguem cobrar el que ens pertoca, que ens ho hem guanyat", va dir Ferrer, que espera que se solucioni tot de cara al futur.

L'adéu d'Iker Romero

Ahir el Palau Blaugrana també va acomiadar el seu equip abans que disputi la final four de la Lliga de Campions a Colònia el pròxim dissabte. El partit contra l'Antequera, un tràmit (36-25), només va tenir un protagonista, un home que ahir s'acomiadava de la seva afició dels últims vuit anys, Iker Romero.

El lateral basc va dir adéu anotant els últims cinc gols com a blaugrana i a partir d'ara només jugarà al Palau com a visitant. Romero va ser homenatjat pels seus companys abans del partit quan van sortir amb una samarreta que deia: "Gràcies Iker per aquests vuit anys" i el dorsal 18 a l'esquena. A més, Sandro Rosell li va entregar una placa commemorativa el dia del seu comiat.

stats